Életmód

Iszonyú menő, ahogy a Magyar Honvédség teljesíti a Tetris Challenge-et

A Pápa Bázisrepülőtér és a 86. Szolnok Helikopter Bázis is csatlakozott a mostanában futó vicces kihíváshoz. A Magyar Honvédség hivatalos Facebook-oldalán mutatták meg, hogy néz ki például egy Mi-17-es helikopter belülről.

A Tetris Challenge névre keresztelt legújabb internetes kihívás elsősorban a szolgálatot teljesítő erőknek szól – mint rendőrök, tűzoltók és mentősök. Az egész lényege hogy egy olyan képet kell készíteniük, ami felülről ábrázolja egyik járművüket, mellette kipakolva annak teljes felszerelését szép, precíz, élére állított rendben. Végül a legénységnek, a teljes személyzetnek is rá kell feküdnie a képre. Egyébként magát a leltározós fotó- egyben beállítástípust a fotós szakma knollingnak hívja.

Úgy tűnik, a külföldről indult játékban a magyar hatóságok emberei is örömmel részt vesznek, nem mellesleg azért, mert a humor faktor mellett az akció nem kevés társadalmi haszonnal is bír: a lakosság olyan helyekre pillanthat be, melyeket eddig nem láthatott. Miközben közérdekű, ami eddig rejtve maradt.

A legutóbbi poszt a Magyar Honvédség Facebook oldalán látott napvilágot: a kutató-mentő katonák egy Mi-17-es helikoptert pakoltak ki, ahogy a képen a kihívás szabályainak megfelelően természetesen a hajózó személyzet is látható.

Őket a Magyar Honvédség 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezrede hívta ki, akik előttük teljesítették a kihívást:

Magyarországon a Készenléti Rendőrség által készített fotóval indult be a kihívás, de nem maradt ki szerencsére az Országos Mentőszolgálat sem. Arról pedig korábban mi is beszámoltunk, hogy milyen elképesztően kreatív koncepcióval teljesítette a kihívást as kaposvári múzeum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top