Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Japánosat!

A lazac fejedelmi lakomának számít, főleg, ha japán módon sikerül elkészíteni. A szójaszószos, kelbimbós változatot alig várjuk, hogy kóstolhassuk.

Lazac japán stílusban

Hozzávalók 2 főre:

  • kevés olaj
  • 2 ek. fehérbor
  • 2 ek.szójaszósz
  • 1 kk. méz
  • körethez kelbimbó
  • 30 dkg lazacfilé
  • körethez kuszkusz

Keverjük össze a bort és a mézet. Öntsük hozzá a szójaszószt. Keverjük jól össze, és a nagyobb darabokba vágott lazacot forgassuk meg benne. Hagyjuk a pácban fél órán át érlelődni. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, és süssük meg rajta a lazacot.

A körethez rakjuk egy sütőlapra a kelbimbókat, és 20 perc alatt süssük puhára. A kisült kelbimbókhoz használjuk ugyanazt a szószt, mint a halhoz. Keverjünk össze 1-1 evőkanál szójaszószt, fehérbort, mézet, és forgassuk meg benne a zöldséget. A kuszkuszt öntsük fel másfélszer annyi forró vízzel, és lefedve hagyjuk készre puhulni. Fűszerezhetjük kevés vegetával. Nagyjából 15 perc eltelte után villával lazítsuk át.

Mit főzzek ma ebédre? Japán ételt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top