Otthon

A borsodiak a leghűségesebbek, tavaly így költözött a magyar

Pest megye volt a legnépszerűbb célpont a költözők körében, Budapestről az agglomerációba 40 ezren költöztek ki, a borsodi költözők 70%-a pedig megyén belül választott magának új otthont.

Pest megyét tavaly 16 ezerrel többen választották lakóhelyül, mint ahányan elköltöztek onnan, de pozitív mérleget zárt Fejér és Vas megye is. A legtöbb költöző azonban a saját megyéjén belül keresett új otthont: a borsodiak 70, a szabolcsiak 68, a Baranya megyében élők 66 százaléka a saját megyéjén belül költözött, ez alapján pedig kijelenthetjük, hogy a borsodiak voltak a leghűségesebbek a saját megyéjükhöz.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Az ingatlan.com KSH előzetes adatain alapuló elemzéséből kiderül, hogy a Pest megyei települések jelenleg a legkedveltebbek az ingatlanpiacon, a megye lakosságszáma egyetlen év leforgása alatt 16 ezer fővel gyarapodott. Budapestről az agglomerációba 40 ezren költöztek ki, míg Pest megyéből Budapestre 25 ezren tették át a székhelyüket. A vándorlások miatt Budapest lakossága 5700 fővel csökkent. Borsod megyéből 5200-al, Békésből 4550-el költöztek el többen, mint ahányan a megyéket új otthonuknak választották.

A koronavírus és az ingatlanárak

Az ingatlan.com azt is megvizsgálta, hogy az idei járvány hogyan hatott az ingatlanárakra. Székesfehérváron az eladó házak átlagára maradt 53 millió forint, a lakásoké a járvány előtti szinthez képest 2 százalékkal 23,3 millió forintra csökkent. A Pest megyei Érden az eladó házak ára februárhoz képest 2 százalékkal 53,3 millió forintra nőtt, közben az ottani lakások átlagára 6 százalékkal 29,9 millió forintra csökkent. Miskolcon a házak átlagára februárról júniusra 1 százalékkal 30,5 millió forintra nőtt, a lakásoké viszont 13,6 millió forinton stagnált.

Borsod és borsodiság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top