Utazás

Egyre többen bérelnek szállást hónapokra a Balatonnál

Sokkal jobban jön ki, aki egy hónapra bérel nyaralót, mint aki két hétre vesz ki szállodai szobát a Balcsin.

Talán korai még azt jövendölni, hogy egy új trend van kialakulóban, de az biztos, hogy idén látványosan megnőtt azoknak a vendégeknek száma a Balatonnál, akik hosszabb időre béreltek ki egy-egy nyaralót – írja az Mfor a Ingatlan.com összesítésére hivatkozva. A kijárási korlátozások enyhítése után valósággal berobbant ez a piac.

Akik e mellett a lehetőség mellett döntöttek, azoknak a Balaton északi parján júniusban átlagosan 250, júliusban 240 ezer forintba került egy hónap. Zalában viszont már havi 100 ezerért is lehetett ingatlant bérelni, a déli part Somogyi részén ugyanakkor 200-220 ezer forint között mozogtak az átlagos bérleti díjak.

Szörfösök a Balatonon

Szörfösök a Balatonon / Fotó: Pixabay

A jelenség a Velencei-tónál is felütötte a fejét – nyár közepén már ott is 200 ezer forint főlé kúsztak az árak.

Mivel a vírushelyzet miatt gyakori lett a távmunka idehaza is, várhatóan a jövőben is sokan döntenek majd a hosszabb távú szállásbérlés mellett, hiszen jóval olcsóbban jönnek ki így a családok, mint ha hotelszobát bérelnének egy vagy két hétre.

Nekünk a Balaton:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top