nlc.hu
Aktuális

Schwarzenegger minden idők legrosszabb elnökének nevezte Donald Trumpot

Schwarzenegger minden idők legrosszabb elnökének nevezte Donald Trumpot

A volt kaliforniai kormányzó kiállt Joe Biden leendő amerikai elnök mellett is.

Arnold Schwarzenegger színész, aki Kalifornia állam republikánus kormányzója is volt, vasárnap a kristályéjszaka néven ismert zsidóellenes erőszakhullámhoz hasonlította a washingtoni Capitolium tüntetők általi ostromát.

„Szerda volt a törött üveg napja, itt az Egyesült Államokban – mondta videóüzenetében. – Mivel Európából származom, első kézből tudom, miként csúszhatnak ki a dolgok az ellenőrzés alól” – utalt a 73 éves színész gyerekkorára a második világháború utáni Ausztriában.

„Minden sorozatos hazugságokkal, és intoleranciával kezdődött” – hangsúlyozta Arnold Schwarzenegger a nácik rezsimjére utalva. Mint mondta, az Egyesült Államokban, de világszerte is attól tartanak, „hogy itt is ilyesmi történhet”. Ugyanakkor tisztában kell lenni az önzés és a cinizmus szörnyű következményeivel – tette hozzá Schwarzenegger Donald Trump amerikai elnöknek az elnökválasztási eredmények megváltoztatására irányuló erőfeszítéseire utalva.

Schwarzenegger szerint Donald Trump jelentéktelenné vált

Arnold Schwarzenegger a színészkedés mellett Kalifornia republikánus kormányzója is volt (Fotó: Getty Images)

„Hatalomátvételt kísérelt meg azzal, hogy az embereket hazugságokkal tévútra vezette” – jelentette ki Schwarzenegger, aki szerint Trump „kudarcot vallott vezető”.

„Minden idők legrosszabb elnökeként fog a történelembe bevonulni – hangoztatta a republikánus politikus. – A jó dolog az, hogy hamarosan annyira jelentéktelen lesz, mint egy régi Twitter-üzenet” – fűzte hozzá Schwarzenegger.

Mint mondta, jelen helyzetben olyan politikusokra van szükség, akik „a közjót szívükön viselik”. Úgy fogalmazott, hogy az amerikaiaknak gyógyulásra van szükségük a történtek nyomán.
Schwarzenegger egyben nyilvánosan kiállt Joe Biden megválasztott demokrata párti elnök mellett is.

„Biden elnök, sok sikert kívánunk önnek elnökünkként. Amennyiben sikeres lesz, úgy a nemzetünk is az lesz. Teljes szívből támogatjuk önt abban a próbálkozásában, hogy eggyé kovácsoljon minket” – húzta alá Schwarzenegger, aki a Conan, a barbár című filmből ismert kardját is feltartotta hozzátéve, hogy az amerikai demokrácia egy kardhoz hasonlít, amelyet égő tűzben edzettek keményre.

Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek az amerikai törvényhozás épületéhez.

További cikkeink az Egyesült Államokkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top