Aktuális

“Egy kerítést, hogy anya boldog legyen!”

Ha megkérdezünk egy hét-nyolc éves kisgyermeket, mire vágyik leginkább, akkor vagy valamilyen játékot említ, vagy olyan izgalmas dolgot, mint mondjuk egy vidámparki délután. A Regős testvérek mást kértek: egy kerítést a házuk köré.

A Nők Lapja Café stábja több héten át járta az országot, hogy megtalálja a 33 kívánság minden szereplőjét. Talán a legkilátástalanabb helyzetet Miskolcon, Regőséknél találtuk. Édesanyja egyedül neveli Lázárt és három testvérét a családi pótlékból és 25 800 forintos jövedelméből, amit főállású anyaként kap. Hét közben könnyebb a helyzet, mert a gyerekek kapnak enni az iskolában, de a hétvégéket nehéz megoldani. A fiatalasszony ilyenkor leveskockából készít levest, és sok tésztát főz. A vízdíjban és a villanyszámlában is elmaradásuk van, ezért mind a két szolgáltatást korlátozták náluk. De a legrosszabb, hogy árverezik a házukat, mert az egykori építési kölcsön, amit még az asszony férje vett fel, sok millióra duzzadt. Csak görgetik maguk előtt a tartozásokat, miközben az asszonynak muszáj erősnek maradnia a kicsik előtt.

Amikor a gyerekeket megkérdeztük, mi lenne a szívük vágya, mit kívánnának, ha bármit kérhetnének, egyszerre vágták rá: egy kerítést! Ez sincsen ugyanis, így a gyerekek nincsenek biztonságban, ha az anyának el kell mennie otthonról. Márpedig olykor erre kényszerül, másként nem tudna szakmát tanulni, hogy valamiképpen kilábaljanak a mostani, kilátástalan helyzetből. Az élete folyamatos aggódás, éjszaka pánikrohamai vannak. Férje már évek óta nincs velük, egy karácsonyi verés után végleg elment, tartásdíjat nem fizet. Amikor Lázár megtudta, hogy kiválasztották, és van rá remény, hogy teljesüljön a kívánsága, azt mondta, azért ha lesz kerítés, hátha lehet kívánni még egy fénykardot is…

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Egy kerítést, hogy anya boldog legyen!”Knudson Ildikó

„Külföldön (Varsóban) élünk, így a kívánság megvalósítása részünkről nem személyesen történne. Anyagi támogatást tudnánk nyújtani egy kerítés megépítéséhez, illetve fel tudjuk ajánlani a négy gyermekünk után hátramaradt fénykardunkat is. 🙂 Természetesen más játékot, illetve ruhát is szívesen ajándékozunk.”

„Egy kerítést, hogy anya boldog legyen!”Tóth Krisztina   

„Asztaliteniszezőként Németországban élek, remélem, innen is lehetőségem van segíteni a rászoruló kisfiún és a családján. Miskolcon születtem, ott töltöttem a fél gyerekkoromat, ismerem az ottani embereket, szeretnék segíteni.”

A(z) “Ki segítsen Regős Lázárnak?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Knudson Ildikó


Lázár kívánságának közvetítésében, és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:

Vissza az Életbe Egyesület

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top