Aktuális

“Mennék egy kört egy ralipályán”

Gyuri sosem kaphat jogosítványt, pedig rajong az autókért. Nagyon szereti javítgatni az otthoni Opelt, de azért ha beülhetne egy raliautóba...

György gyengénlátó fiú, három testvére van. Édesanyja főállású anya, édesapja sokat betegeskedik, csak alkalmi munkákat tud vállalni. Gyuri hét közben kollégista, de hétvégén szeret barkácsolni, vagy az Opelt bütykölni a papájával. Esetleg játszani a számítógépen – persze autós programokat. Kedvence az autósport, elsősorban a rali, Sebastian Loeböt tartja a legjobb pilótának. Nagy álma menni egy kört egy ralipilótával, mint mondja, „nem baj, ha nem olyan híres”.

Látáscsökkenése miatt Gyuri egyelőre nem közlekedhet egyedül (most jár fehérbot-órára), és sosem lehet jogosítványa, de azt mondja, utasként nem fél: „szeretem a sebességet”.

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Mennék egy kört egy ralipályán”Varga Zoltán
Varga Zoo

„Megfogott Kanalas Gyurika kívánsága, szeretném a magam módján teljesíteni. RallySprint, Rallye Túra illetve ORB versenyeken én vagyok az úgynevezett »Safety Car« biztonsági autó sofőrje, bármelyik versenyen a mezőny előtt nagyon szívesen vinném a fiatalembert akár egész nap a jobb oldalon.
Illetve RallySprint-es versenyen bármely versenyzőtársam mellé be tud ülni egy körre. Remélem, sikerül, és meg tudom valósítani védencem álmát.”

„Mennék egy kört egy ralipályán”Závodi Miklós
TME Rallye Team Kft.

„Olyan cégünk van, ami több éve folyamatosan amatőr raliversenyeket szervez – az ország egyik legnagyobb amatőr sorozatát. Szívesen látjuk Gyurit az egyik versenyünkön, ahol egy rövid kör erejéig beülhet egy versenyautóba.”

„Mennék egy kört egy ralipályán”Csányi Attila  

„Az oldalukon láttam Kanalas György kívánságát. Sok ralis ismerősöm felajánlotta a segítségét. Ha lehetséges, a versenyen kívül nagyon szívesen vinnék egy vagy akár több kört is!”

„Mennék egy kört egy ralipályán”Turán Frigyes és Zsiros Gábor

A hazai ralisport első számú versenyzőpárosa, a 2011-es évad 6 világbajnoki futamán két alkalommal a dobogó harmadik fokáig jutott. Az Országos Bajnokság a Bükfürdő Rallye-val kezdődik májusban, a Mecsek Rallye júniusban, a Veszprém Rallye júliusban, az Arad Rallye augusztusban, a Miskolc Rallye pedig novemberben lesz. A versenyzők mindketten apukák, így kifejezetten fontosnak tartják a gyermeki kérések teljesítését. Boldogan vállalnák Kanalas Gyuri megautóztatását a Bükfürdő Rallye előtti tesztnapon.

 

A(z) “Ki segítsen Kanalas Györgynek?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Turán Frigyes

Vissza a többi kívánsághoz!

György kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:
Kovács Csongor Alapítvány a Gyengénlátó Gyermekekért

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top