Aktuális

“Tesóimmal vezetnék egy hatalmas kamiont”

Péterék hatan laknak 25 négyzetméteren, Miskolc külterületén. Itt gond a napi élelemrevaló előteremtése is. Péter, ha tehetné, öccseivel kipróbálná a kamionvezetést.

Lyukóvölgyben járunk, ami kicsit még Miskolc, de hivatalosan már nem az – az egykori, mára bezárt bánya mellett kialakult, úgynevezett szegregátum. Élnek itt még egykori víkendház-tulajdonosok, de a többség a városi, talajvesztett rétegből érkezett. Nagy küszködéssel rendben tartott, toldozott-foldozott porták és szegényes, lakhatásra alig-alig alkalmas tákolmányok váltják egymást. Itt házszámok nincsenek, csak helyrajzi számok alapján lehet eligazodni. Folyik a munkanélküli-élet: gyerekek, teregetés, kóbor kutyák. A legtöbb család egyetlen bevétele a 22 500 forintos szociális segély és a 17 ezer forintnyi családi pótlék. 

A Mézes család érkezik a Családsegítő Szolgálat udvarára, a fotózásra. Péter terelgeti két öccsét, az autó, amivel jöttünk, sokáig leköti a figyelmüket. Ennél nagyobb kocsit ritkán látnak, pedig egy kamion érdekelné igazán őket. 

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Tesóimmal vezetnék egy hatalmas kamiont”Bánkeszi Lajos
Beta-Trans Plusz Kft.

„A vállalkozásunk fuvarozással foglalkozik, mint Magyarország legnagyobb konténerszállító vállalkozása. A járműveink megfordulnak Miskolcon, Szerencsen, Kazincbarcikán… A gyermek utaztatása a kamionban közlekedési jogszabályokba ütközne, ezért behatároltak a lehetőségeink. Ennek ellenére megoldást keresünk! Közúton természetesen nem, de megfelelő körülmények között és helyen a gyermek a járművezető tevékeny részvételével a kormány mögé is ülhet és »vezethet«.”

„Tesóimmal vezetnék egy hatalmas kamiont”Babják László
Fősped 2000 Transport Kft.

“Szívesen segítenénk a kisfiúnak, ha mi leszünk a nyertesek!”

A(z) “Ki segítsen Mézes Péternek?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Bánkeszi Lajos

Vissza a többi kívánsághoz!

Péter kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít: Vissza az Életbe Egyesület

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top