Aktuális

Álomutazás: hatévesen egy kisrepülőgépen

Egy hatéves kislánytól az ember a legkevésbé várná, hogy egy kisrepülőgéppel szeretne repülni. De az álmok kiszámíthatatlanok...

Álomutazás: hatévesen egy kisrepülőgépenAmikor Bükkszentkereszten jártunk, még hatalmas hó volt. Hosszú szerpentinen kanyarogtunk felfelé a hegyre, a Zórád család lakásához.
A szülők szerencsések, hiszen van munkájuk (az édesanya védőnő, az édesapa pedig fordításokat vállal), de mint mondják, rengeteget kell dolgozniuk, hétvégézniük és éjszakázniuk ahhoz, hogy négy gyermeküket el tudják tartani.

Ritát, a hatéves kislányt kerestük. Ő még nem tudta leírni nekünk a legnagyobb kívánságát, ezért csak lerajzolta, de így is érthető volt: a felhők közé vágyik. Mint megtudtuk, imádja nézni az égen a repülőgépeket és az ejtőernyősöket: egyszer ő is szeretné kipróbálni, milyen lehet fent, a magasban.

Kicsit aggódtunk, amikor arra gondoltunk, hogy ez a pici lány beszáll egyedül egy pilóta mellé, de Rita nagyon bátor, megnyugtatott mindenkit: nem lesz gond!

Álomutazás: hatévesen egy kisrepülőgépen

Kérését közzétettük a Nők Lapja 33 kívánság akciójában, és Havasi Zoltán olvasónk vállalta, hogy teljesíti a kislány álmát: „Motoros és vitorlázópilóta, oktató vagyok a Borsod Megyei Repülő Klubnál. Ha Ritáék kijönnek hozzám a miskolci repülőtérre, szívesen elviszem őket repülni.”

Álomutazás: hatévesen egy kisrepülőgépenA múlt hét végén pedig valóban a levegőbe emelkedett a gép Ritával. Szülei izgultak, ő viszont továbbra sem. Mentek néhány kört a géppel, sőt megnézték fentről, hol lakik a kislány. Sokan itt elvesztik a tájékozódóképességüket, de Rita ügyesen követte, merre járnak. „A gyerekek sokszor félnek, már attól is, ha bezárul az ajtó, de Rita nagyon vagány volt, jól viselte és nagyon tetszett neki az egész” – meséli Zoltán, aki megkérdezte a kislányt, lesz-e belőle pilóta. Rita úgy nyilatkozott, szívesen lenne, de nem tudja, lányoknak lehetséges-e ez. Zoltán megnyugtatta, hogy igen, úgyhogy Rita azóta új álmot dédelget…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top