Aktuális

Egy hetet ajándékoztunk az árvízkárosult családnak

Sokak életébe szólt már bele Magyarországon az árvíz, közöttük van az Egri család is. Ők Felsőzsolcáról menekültek Miskolcra a víz elől.

Egy hetet ajándékoztunk az árvízkárosult családnakKrisztináék azelőtt Felsőzsolcán laktak, ám a három évvel ezelőtti hatalmas árvízkár után szülei úgy érezték, nem biztonságos kicsi gyerekekkel ott maradni. Helyzetüket nehezíti, hogy kistestvérük sajátos nevelési igényű beszédfogyatékos, tanítása nagy terhet jelent az édesapának, aki ma már egyedül neveli három lányát.
A nagyobbak munkát vállalnak, amikor csak tudnak, hogy legalább kettejük kiadásait ne az apjuknak kelljen fedeznie. „Az anyagi helyzetünk sajnos nem engedi meg, hogy eljuthassunk egy pécsi kirándulásra” – meséli.

A két nagyobb lány, Katalin és Krisztina írt levelet a Nők Lapja Café 33 kívánság akciójának, mégpedig érdekes kéréssel: Pécset szerették volna megnézni. Mint kiderült, egy Punnany Massif-klipben tetszett meg nekik a hely: „Mindig is vágytunk oda elmenni, mert gyönyörű város, és szeretnénk közelről is látni. Nagyon szeretjük Magyarország középkori történelmét” – fogalmaztak.

A pécsieket nagyon megmozgatta a kérés: kilencen is versengtek heteken keresztül azért, hogy ők teljesíthessék a kívánságot. Végül Mázikné Héjas Eszter pécsi angoltanár lett a „nyertes”, három gyerek anyukája. Így írt nekünk: „Szerencsére jó anyagi körülmények között élünk, így szívesen látjuk a lányokat. A nyár nekem szabad, így nem okoz gondot a vendéglátás. Anyósom Miskolcon lakik, meglátogatjuk minden nyáron. Augusztus elején mennék hozzá, visszafelé a két lányt el tudnánk hozni kocsival. Minden költséget állnánk, beleértve az utazást, valamint az itteni programokat is.”

Eszter tartotta a szavát: az Egri lányok egy hetet Pécsett tölthettek. Eszterék ötnapos programot állítottak össze nekik: tévétorony, Tettye, orfűi strand, Zsolnay-negyed – mindez városnéző kisvonattal. „A legnagyobb sikere a fürdésnek volt a nagy kánikulában” – meséli Eszter, aki lánya segítségével még azt is megszervezte, hogy Krisztáék találkozhassanak kedvenc zenekaruk egyik tagjával.

Megnézem
Összes kép (1)
„Nagyon jól éreztük magunkat” – meséli Katalin, aki nem győzött csodálkozni, hogy Pécsett még a bevásárlóközpontot is Zsolnay-kerámiával díszítik. „Szépek a dombos, keskeny utcák, mind kirakva térkővel… mint egy meseváros! Van szökőkút, sok növény, nagy a tisztaság – tényleg gyönyörű hely. Csak az volt a furcsa, hogy bár rengeteg a szórakozóhely, a fiatalok éjfélkor hazamennek. Miskolcon az a szokás, hogy reggelig tart a buli!”

Nézd meg a többi kívánságot is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top