Aktuális

Hét év után újra látta a mamáját Vivi

Hét éve nem látta az édesanyját Vivien, ám most a Nők Lapja Café olvasói segítettek összehozni a találkozót.

Hat év után újra látta a mamáját ViviSzerencsére ritkán fordul elő, hogy egy kamaszlány hosszú éveken át ne lássa az édesanyját. Viviennel ez történt, életének eddigi tizenhat éve sok nehézséggel telt. Szülei elváltak, és mivel az édesanyja nem tudta egyedül eltartani őt, az édesapjánál helyezték el.

Messze kerültek egymástól az anyukájával, és sajnos „új élete” sem volt zökkenőmentes. Az édesapa élettársával nem alakult jól a kapcsolata, így maga kérte, hogy inkább nagynénjéhez kerüljön. Már egy éve ott lakik, egy kis faluban, Lippón, ahol végre jól érzi magát. Csak az édesanyja hiányzik: az asszony összeköltözött élettársával, és annak édesanyját és fogyatékkal élő testvérét is magához vette. Nem tudja kifizetni a vonatjegyet, így marad a levelezés. Vivien azt kérte a 33 kívánság akciótól, segítsünk neki, hogy újra találkozhasson édesanyjával. „Minden álmom az, hogy viszontlássam” – írta nekünk.

Felhívásunkra hamar jelentkezett olvasónk, Rigó Gabriella Éva és párja: „Budapesten élünk a vőlegényemmel, Andrással. Szerencsések vagyunk, mert mindkettőnk édesanyjával szoros a kapcsolatunk, és bár mindketten vidéken élnek, rendszeresen találkozunk velük. Összeszorult a szívem, amikor Vivien történetét olvastam, nagyon boldog lennék, ha segíthetnénk neki abban, hogy ennyi év után találkozzon az édesanyjával.”

Lippó Pécs környékén van, Nádudvar viszont Debrecen mellett, úgyhogy a kis csapatnak az egész országot át kellett utaznia, de vállalták a kalandot. Gabi csak attól tartott, nehogy csalódás érje a kislányt. Amikor aztán létrejött a találkozás, volt sírás-rívás – fogalmaz Gabi. „Tíz perc után nem is akartunk zavarni, hadd legyenek együtt. A közelben vettünk ki szobát, és csak másnap délután mentünk értük.”

Hat év után újra látta a mamáját Vivi

Hat év után újra látta a mamáját ViviAz elválás nem volt egyszerű, de mindannyian azt mondják, megérte.
„Nagyon jó volt – meséli Vivi –, jó irányban csalódtam. Voltak félelmeim amiatt, hogy vajon milyen körülmények közt él anya, de azt tudtam, hogy fog örülni nekem. Alig ismertem meg, mert sokat változott, de mikor lefeküdtünk és megsimogatta a hajam, akkor éreztem meg egészen biztosan: ez tényleg az én anyukám!”

Anya és lánya együtt főztek, és megbeszélték, hogy jövőre újra találkoznak. „Jó volt látni ennyi év után!” – tette hozzá a kislány.

Nézd meg a többi kisgyerek kívánságát is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top