Trend

A legszebb bőrű hírességek

Kamerakészen minden híresség a szebbik arcát mutatja, ám mi ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy kik azok, akiknek smink nélkül is ragyogó a bőrük.

A legszebb bőrű hírességekHámori Gabriella

Világszínvonalúan szép bőrűek itthon is vannak. A mi favoritunkat, Hámori Gabriellát nemcsak a magyar filmipar egyik legszebb, hanem egyúttal az egyik legragyogóbb bőrű színésznőjeként is tartják számon. A színésznőt állítása szerint a harmadik X elhagyása sem aggasztotta annak idején nagyon, mondván, reményei szerint ő is éppen olyan szépen öregszik majd, akárcsak a család többi tagja. Hámori Gabriella aktuális képeit elnézve erre minden esély meg is van.

Liv Tyler

Amerikai szépségszakértők szerint a színésznő híresen sima és tiszta arcbőrét nem csupán szerencsés génjeinek köszönheti. Állítólag mintaszerű bőrápolási szokásokkal bír hosszú évek óta, nem tartózkodik sokat a tűző napon, nem dohányzik, egészségesen táplálkozik, rendesen alszik és rendszeresen edz.

Jessica Alba

A színésznő bőre az egyik leginkább irigyelt Hollywoodban. Bár egész testét tökéletesnek tartják, többnyire a fiatal, kétgyermekes anyuka arca az, ami a fő beszédtéma a szépségszakértők körében. Általában a „ragyogó”, „napbarnított”, „egészséges fényű” jelzőkkel jellemzik, egyes magánklinikák pedig speciális, antioxidánsokban gazdag, diétás programjaikat egyenesen az ő nevével próbálják meg eladni a szép bőrre vágyó pácienseknek.

Halle Berry

Berryt szintén a tökéletes arcbőrűek között jegyzik a filmvilágban. Dr. David Bank, egy nemzetközi hírű bőrszakértő szerint a sztár hibátlan bőrének titka a genetika, az óvatos napozás és a minőségi kozmetikumok otthoni használata lehet, igaz, elképzelhetőnek tartja, hogy emellett még esztétikai kezeléseket is igénybe vesz arca szépségének megőrzése érdekében a 45 éves sztár.

Natalie Portman

Mitesszerek, csúnyán elkapart foltok, fakó arcbőr; mindezeket hírből sem ismerheti Natalie Portman, akit legalább annyiszor fotóznak smink nélkül, mint teljes sminkben a vörös szőnyegen. A porcelánbőr hollywoodi mintapéldánya, aki nagyon odafigyel nemcsak az arcápolásra, hanem a megfelelő étkezésre is. Az egyébként vegán színésznő a terhessége idejére átállt a vegetáriánus diétára.

Catherine Zeta-Jones

Sokan a húszas éveikben sem büszkélkedhetnek olyan élettel teli bőrrel, mint a lassan 42 éves walesi színésznő. Az apróbb, szemkörnyéki ráncok ellenére ragyogó a bőre, állítása szerint a megfelelő otthoni gondoskodásnak hála. „Méz és só keverékét szoktam a bőrömbe masszírozni, majd lemosni. Szerintem ragyogó az eredménye” – nyilatkozta a sztár.

 Arcápolási információk Dr. Pónyai Katinka bőrgyógyásztól

Az arcbőrünk ápolására sokkal jobban kell figyelnünk, mint gondolnánk. Egyrészt a bőr vékonyabb, sérülékenyebb, másrészt nagyon sok olyan környezeti hatással találkozik, amivel a test többi része szinte soha. A reggeli és esti arctisztítás, a smink és a szennyeződés eltávolítása, az általános testápoláshoz viszonyítva sokkal több gondozást igényel, és ennek első és legfontosabb lépése, hogy tudjuk, milyen típusú az arcbőrünk. Bőrgyógyászként én azt mondom, szappannal igenis lehet, sőt érdemes arcot mosni, csak nem mindegy, melyikkel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top