Trend

Öt boldogító illóolaj csajos estékre

Hosszú idő után az első csajos estédet tervezed otthon? Segítünk, hogy a kedvenc könyved és a legkényelmesebb pizsamád mellé a tökéletes illóolajat is megtaláld.

Öt boldogító illóolaj csajos estékreAkár az otthoni többféle üvegcséből, akár pedig a boltok zavarba ejtő kínálatából szeretnénk választani, fontos, hogy tudatosan válasszuk ki a megfelelőt. Nézzük, hogy a nemcsak finom illatú, hanem számos gyógyító hatással bíró aromák közül melyik mire is jó.

Levendula
Illatban szinte verhetetlen, igazi nagy klasszikus ez a relaxáló aromák között. Bár a levendula a bőrápolás és szekrényillatosítás világában is legalább ennyire sikeres, most nézzük, milyen előnyei vannak, ha olajként, párologtatva alkalmazzuk: segít az alvászavarban szenvedőknek, megnyugtatja az egész testet, ellazít, de kitűnő influenza ellen is. Betegség esetén az egyik legszimpatikusabb „mellékhatása”, hogy a levegőből is száműzi a bacilusokat.

Ilang-ilang
Valóságos csodaszer azoknak, akik idegrendszerüket szeretnék kényeztetni. Segít ellazulni, csökkenti az izomfeszülést, oldja a szorongást. Mindemellett serkenti a szellemi és a testi frissességet, masszázsolaj formájában pedig állítólag még a nemi vágyat is fokozza.

Borsmenta
Hasznos segítséget jelent, ha fejfájós napod volt, de az izomfájdalmak, emésztési zavarok, légúti megbetegedések esetén is sikeresen alkalmazhatod. „Pirosbetűs” napokon vagy fizikailag gyötrelmes állapotban mindenképp ez a megfelelő választás.
 
Eukaliptusz
A fertőtlenítő és csíraölő hatása kifejezetten erős az eukaliptuszolajnak, ezért ha éppen fertőző betegség miatt töltjük otthon az estét, kiegészítő kezelésként is remekül funkcionálhat. Emellett számos egyéb csodás erénye van, erősíti az immunrendszert, ellazít, megnyugtat. Légzőszervi problémák – például köhögés, nátha, asztma – esetén is kiváló segítség.

Citrom
Baktériumölő hatású illóolaj, ami egyszerre tisztít, nyugtat és fel is frissít. Ha egy csúnya herpesz okozza az otthoni begubózást, akkor mindenképp ezt válasszuk, ugyanis segíti a szájsebek gyógyulását. Ugyanakkor erősíti a szervezet védekezőképességét is, méregtelenít és javítja az emésztést.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top