Trend

Természetes arcpakolások a zuhany alatt

Frissítő zuhanyra készülsz, de közben szeretnéd az arcodat is S. O. S. ápolásban részesíteni? Összeszedtünk néhány természetes, szépítő praktikát, amellyel alig negyedóra alatt is regenerálhatod a bőröd.

Nincs veszve semmi, ha nincs otthon fél napod egy teljes körű szépségápolási szeánszra. Egy-egy természetes, házilag elkészített pakolást akár a zuhanyozás idejére is felkenhetsz, a lényeg, hogy a már letisztított arcbőrre vidd fel a szépítő keveréket.

Természetes arcpakolások a zuhany alattAz egyik legnépszerűbb natúr csodaszer, a méz, akár önmagában is elég lehet. Vékony rétegben vigyük fel a bőrünkre, majd a zuhany legvégén mossuk le bő vízzel. Fokozódik a vérkeringésünk tőle, a bőrünk élettel telivé, puhává válik. Ha fokozni szeretnénk a puhító hatást, keverjünk az előzetesen felmelegített mézbe egy kis túrót is!

A híres uborkás pakolást szeletelt formában a zuhany alatt „viselni” szinte lehetetlen vállalkozás lenne, de lereszelve és joghurttal kikeverve már álló helyzetben is kitűnő megoldás. Nemcsak frissítően hat a bőrünkre, hanem szemmel láthatóan feszesíti is.

A házi gyártású pakolásokat nyugodtan felkenhetjük egy nagyobb, „nyugdíjazott” kozmetikai ecsettel, de ha nincs más, akár a sütik kenegetésére szolgáló konyhai darabot is befoghatjuk e célból.
 
A barackszezonban a száraz bőrűeknek kézenfekvő megoldás, egyúttal gyorssegély a barackos mézpakolás. A gyümölcs húsát pépesítsük, majd adagoljunk hozzá némi mézet, és a tiszta arcbőrre vigyük fel. Tápláló, puhító hatású keverék, amiben rengeteg a vitamin, ugyanakkor a barack savtartalma a pattanások ellen is jótékony hatású.

Azoknak, akik hámlasztani szeretnék normál vagy zsíros bőrüket, tormával készüljenek a pakolás kikeveréséhez. Ha tejfölt adagolunk hozzá, a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz. Nemcsak megtisztul a bőröd az elhalt hámrétegtől, hanem ezzel párhuzamosan simább, kellemesebb tapintású is lesz.

Azért nem minden gyümölcs vagy hűtőszekrénylakó alkalmas alapanyag a tápláló pakolásokhoz. Vigyázzunk a savasabb gyümölcsökkel és zöldségekkel, hiszen a meggy vagy a citrom például az érzékeny, rozaceás bőrön töményen nem alkalmazható, csak hígítva. Az allergizáló szőrös és apró magvas gyümölcsökkel is óvatosan bánjunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top