Trend

Szuper hajpakolások otthonra

A gyönyörű és ragyogó hajért otthoni, kiegészítő pakolásokkal is tehetünk. Három természetes szépítő recept következik.

A fénytelen és töredezett hajra manapság rengeteg gyógymód létezik. Ha a vitaminok, szépítő pakolások és kímélő samponok mellett pakolásokkal is szívesen teszünk fürtjeink egészségéért, akkor pár perces időbefektetéssel természetes szépítőszereket is kikeverhetünk.

Szuper hajpakolások otthonra

Olajra fel! Az igénybe vett hajra igazi gyógyír az olaj, legyen az szezám-, olíva-, jojoba-, mandula- vagy búzacsíraolaj. Öntsünk ki belőle egy kisebb mennyiséget egy tálkába, melegítsük fel, majd hajfestőecsettel vagy sűrűbb fogazatú fésűvel dolgozzuk bele száraz tincseinkbe. A haj nedvességét pótló növényi szérumot elég 10-15 percig fent hagyni (ha lehet, csavarjuk fóliába, majd törülközőbe, hogy fokozzuk a hatást), majd alaposan mossuk le, és örüljünk a pofonegyszerű regeneráló kezelés hatásának.

Az egyik legjobb a házi hajkondicionálók közül a majonéz (lehetőleg házi készítésű), ami száraz, festett és különösen igénybe vett hajra is ajánlott. Masszírozzuk be tincseinkbe, és ha lehet, egész éjszakára hagyjuk a hajunkon. Miközben hajkoronánkat alapos éjszakai hidratálásban részesítjük, zuhanysapkával és egy párnára helyezett törülközővel az ágyneműnket is megvédhetjük. A fokozottabb hatásért keverjünk a majonézbe egy kis almaecetet vagy egy kis olívaolajat. Először hideg vízzel öblítsük le, majd mossuk meg hajunkat alaposan!

Egzotikus és hatásos hajszépítő csodaszer az avokádó is, ami arcpakolások alapanyagaként sem véletlenül népszerű. A-, D-, E-, valamint B-vitamin-tartalmának köszönhetően regenerálja, élettel telivé varázsolja a száraz, sprőd hajat. Pépesíts egy közepes méretű, érett avokádót, majd keverj hozzá fél pohár kókusztejet (tejföl is megteszi). Vidd fel a hajadra, majd negyed óra elteltével mosd le alaposan!

Hosszú vagy rövid, göndör vagy sima – női koronánk a hajunk, amely személyiségünkről, ízlésünkről is sokat elárul, éppen ezért érdemes különálló testrészként kezelni, tisztítására és hidratálására megkülönböztetett figyelmet fordítani. A Dove 5 lépéses szépségprogramjának szakemberét arról kérdeztük, szabad-e naponta hajat mosni.

Dr. Pónyai Katinka bőrgyógyász: Hajunk tisztítására és hidratálására megkülönböztetett figyelmet kell fordítanunk, de nem feltétlen szükséges minden nap hajat mosni. Vannak azonban olyan élethelyzetek, vagy éppen olyan szakmák, amelyek esetében elkerülhetetlen, hogy reggelente friss hajjal induljunk el otthonról. Mint például egy színész, vagy bármely más, nagyközönség előtt szereplő ember esetében, akiknek haját erősen igénybe veszik. Ugyanígy egy porral, piszokkal járó munka után is jól eső érzés fejbőrünket, hajunkat megtisztítani.  Akinek muszáj naponta hajat mosnia, tegye nyugodtan, csak arra figyeljen, hogy ezt a megfelelő termékkel, az erre ajánlott Dove samponnal tegye.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top