A kávé illata
Szponzorált tartalom

Így állítsd be az automata kávéfőződet

A tárolás mellett a víz keménységére is oda kell figyelni. Az égési sérülések elkerülése végett pedig mindenki vigyázzon.

Ha a tökéletes kávé titkát egy mondatban össze lehetne foglalni, már millióan megtették volna. Ám jó kávét főzni nem annyira egyszerű, amilyennek tűnik. Sőt, nem is csupán egy dologtól függ, hanem számtalan megkerülhetetlen összetevője van. Nem mindegy, milyen hőfokú a víz, arról nem is beszélve, hogy a kávébabnak is tökéletes minőségűnek kell lennie.  A megfelelő masinákról sem feledkezhetünk meg: a kávédaráló kapcsán elengedhetetlen, hogy szuper késekkel legyen felszerelve, maga a kávéfőző pedig legyen a jobbak közül való. Persze senkit sem szeretnénk lebeszélni a jó öreg kotyogósról sem.

szemes kávé őrlés

Tanácsokat hoztunk, amelyeket mindenkinek érdemes betartania, aki jó kávé szeretne készíteni. Mutatjuk, mire figyelj, ha a kávégéped szeretnéd beállítani.

  • Nem mindegy, hol és hogyan tárolod a masinádat. Biztonságos, vízszintes helyet válassz neki, ami természetesen higiénikus is. Ne told rá teljesen a falra, nem szabad.
  • Első használatnál mindenképpen – de akkor is, ha több hétig nem főztél vele kávét – indíts el egy öblítést. Vannak masinák, amik utóbbi esetben maguktól is megteszik ezt.
  • Legtöbbször a kieresztő állítható, ami azért nagy öröm, mert nincs olyan ember, aki mindig ugyanazt a csészét használja a kávéfőzéshez.
  • Mielőtt megfőzöd az első adag kávét, mérd meg a víz keménységét, hiszen így kerülheted el a rengeteg vízkövet. Ha megtörtént a mérés, az adott értékhez programozd a gépet.
  • Ha a tökéletes őrlési eredményt szeretnéd elérni, ne önts túl sok kávét a tároló tartályba.
  • Sok kávégép automatikusan felismeri, hogy milyen minőségű kávé kerül bele és miután elkészített néhány adag kávét, megtalálja az optimális elkészítéshez  a programot, amit hozzá is rendel a főzéshez.
  • A legtöbb esetben ugyan magától szabályozza a gép az őrlendő kávé mennyiségét, ha szeretnéd módosítani, megteheted, és manuálisan is megadhatod, mennyi kávébabból készüljön a kávé.
  • A kávégépeknél a legtöbb esetben be lehet állítani, milyen aromájú kávéra vágyunk. A testre szabás ugyancsak gépenként változó, a használati útmutató megmondja, hogyan kell csinálni.
  • Tejeskávé készítésekor a legtöbb esetben lehetőséged van arra, hogy beállítsd az összetevők mennyiségét. A kávéfőző típusától függ, hogyan tudod megtenni. Keresd meg a használati utasításban, ha nem jössz rá, mi a módja.
  • Mivel forró vízzel, tejjel dolgozik a kávégép, mindig nagyon vigyázz, meg ne égesd magad!
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top