A seb nem akadály
Hirdetés

10 gyönyörű kilátó az országban, ahova még a kezdő túrázók is el tudnak menni (x)

Amikor épp nem tombol a 40 fokos nyár, indulj el felfedezni ezt a 10 gyönyörű kilátót Magyarországon!
Látogass el ehhez a tíz kilátóhoz Magyarországon

(X)

Nem csak a vízparton lehet heverészni nyáron, sokan inkább választanak egy jó kirándulást, és hűsölnek a fák között. Most megmutatjuk azt a 10 kilátót Magyarországon, ahova bátran elindulhatsz akkor is, ha nem vagy gyakorlott túrázó.

1. Őrtorony-kilátó

A tihanyi Őrtorony-kilátó az Apáti-hegyen található, és elképesztő balatoni panorámában lesz részed, ha felsétálsz a 16,5 méter magas kilátóba. Bár elég meredek ösvény vezet hozzá, de megéri a túrát a látvány.

2. Prónay-kilátó

Vándorolj el Nógrád megyébe, ahol a Romhányi-hegyen megtalálod a Prónay-kilátót, ami ráadásul ingyenes és éjjel-nappal nyitva van. A gyönyörű tájkép kedvéért 128 lépcsőt kell leküzdened, de ez ne tántorítson el, mert hidd el, te is szeretnél ellátni a Mátrától egészen a Pilisig a kilátó tetejéről.

3. Erdészkilátó

A Zalakarosi Parkerdőben vár a 23 méter magas Erdészkilátó, ahonnan jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék. Nem kell óriási túrára készülni, a Parkerdőben kellemes sétaút vezet a kilátóig, és ha megszomjaznál, még a Kilátó nevű borozóban is megpihenhetsz.

4. Nagykanizsai kilátó

Ki ne szeretne egy igazi olajfúrótoronyba felmászni egyszer az életben? Nagykanizsán erre is van lehetőséged, ugyanis az egykori olajfúrótornyot alakították át a nagyközönség számára kilátónak. A 40 méter magas kilátóból egészen lenyűgöző látványban lesz részed.

5. Balatonföldvári kilátó

Ha a Balaton déli partján jársz, ne hagyd ki a balatonföldvári kilátót, ami télen is nyitva tart. 25 méter magasból csodálhatod meg a kilátóból a tájat Balatonakarattyától egészen Keszthelyig.

6. Sasbérci kilátó

Az egyik legkülönlegesebb magyar kilátó a Sasbérci kilátó, amit nem is olyan régen újítottak fel, ám csak hétvégén látogatható. A Cserhát-hegység lankáin magasodó kilátó a maga nemében kuriózum, mert nincs még egy olyan hasonló funkciójú létesítmény Magyarországon, melynek alsó és felső része akár szállásként is szolgálhat.

7. Palóc Olimposz

A Karancs hegyen található Palóc Olimposzra lankás terep vezet, csupán a csúcsra kell erőteljesebben kapaszkodni, hogy a kilátót elérjük a tetején. Gyerekkel is pompás túra, és a végén pazar látvány vár.

8. Galya-kilátó

A közönségdíjat is nyert Galya-kilátót ne hagyd ki a túrák alkalmával, hiszen ez az ország legmagasabban álló kilátója, egyedülálló, 360°-os panorámával. A kilátó tetején három, egyenként 3×3 méteres kabin is található, ami szél- és esővédett menedékhelyként is szolgál.

9. Prédikálószék

A Visegrádi-hegységben található Prédikálószékre érdemes felkapaszkodni, mert amint felérsz, eléd tárul kicsi országunk egyik legszebb természeti jelensége: a Duna-kanyar. Azonnal kisimulnak az idegeid ettől a látványtól.

10. Nagy-Péter-mennykő

Ha teljesen szeretnéd magad mögött hagyni a civilizációt, akkor indulj el a Zempléni-hegységbe, ahol a Nagy-Péter-mennykő tetejéről széles panorámában gyönyörködhetsz a hegyvidékben és a végtelen erdőrengetegben.

Kiemelt kép: Unsplash

Túrázz többet!

A cikk a BepanGel forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. felkérésére készült.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top