Aktuális

Itthon a gyerekes családok felében gond a bevásárlás

Viszont az a szerencse, hogy ez ellen még akár tehetünk is valamit sok kicsi sokra megy alapon.

Szomorúan olvastuk a Gallup legújabb nemzetközi felmérését, ami szerint egyre több az olyan magyar család, amely képtelen megvenni a boltban a szükséges ennivalót. A világ többnyire fejlett országait tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet 43 tagja közül Törökország után nálunk vannak a legtöbben azok a gyerekes családok, ahol az elmúlt évben nem volt elég pénz ételre. A családok 47 százaléka, azaz majdnem a fele tartozik ide. 2007 óta ugyanis nálunk romlott a legdurvábban a helyzet.

Elő szokott fordulni az elmúlt évben, hogy nem tudták megvenni azt az élelmiszert, amire a családnak szüksége lett volna? IGEN
Törökország 50%
Magyarország 47%
Mexikó 33%
Görögország 28%
Portugália 25%
Egyesült Államok 23%
Chile 22%
Lengyelország 21%
Észtország 21%

 
A válság óta valószínűleg kevesen vannak, akik nem tapasztalták meg hosszabb-rövidebb időre, milyen nyomorult érzés, ha az embert a filléres ügyek korlátozzák a legalapvetőbb dolgokban. Éltünk mi is ketten napi 800 forintból, és etettünk éhező barátokat, amikor meg nekik ment rosszul. A hasonló döbbenetes hírek hallatán mégis általában az a menetrend, hogy anyázunk egy sort és megyünk tovább, pedig azt már elégszer megtanulhattuk, hogy ha másokra várunk, különösen az államra, soha nem történik semmi. Ezért végiggondoltuk, melyek azok az alapítványok, amelyekről tudjuk, hogy jó ügyekkel foglalkoznak, megbízhatóan. Érdemes őket támogatni, ha nekünk éppen jobban megy!

A Habitat for Humanity Hungary többek között mélyszegénységben élő családoknak segít szigetelni a házukat, hogy a rezsi mellett másra is fussa:

AItthon a gyerekes családok felében gond a bevásárlás

A Habitat for Humanity számlaszáma: 10800014-20000005-02349449

A Vissza az Életbe Egyesület a miskolci Lyukóvölgy lakóinak segít kitörni a mélyszegénységből:

AItthon a gyerekes családok felében gond a bevásárlás


A Vissza az Életbe Egyesület számlaszáma: 54900048-10014420 Takarék Szövetkezeti Hitelintézet

A Fészek Gyermekvédő Egyesület nevelőszülői családokat és volt állami gondozott fiatalokat támogat:

AItthon a gyerekes családok felében gond a bevásárlás
 
A Fészek Gyermekvédő Egyesület számlaszáma 11742111-20027928

Még több alapítványt itt találtok: www.szegenyseg.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top