Tuti Tippek

Milyen csokit hozzon a Mikulás?

Mikulásra általában nem nagy ajándékokban gondolkodunk, így többnyire a csokoládéban merül ki az ajándékozás. Milyet vehetünk?

Minden kisgyermek nagy izgalommal tisztogatja a kiscsizmáját, hogy reggelre a Mikulás megtöltse mindenféle finomsággal. A szülők pedig tonnaszámra vásárolják az édességet, amelyek a kipucolt lábbelikbe kerülnek.

Mennyi édességet hozzon a Mikulás? - Tippek szülőknek

Marcipános, töltött, cukortól zörgő – mindenféle csokimikulás kapható, amelyek csábítják a szülőket, mondván: „Egyszer van Mikulás!” A mennyiség helyett azonban érdemes a minőségre figyelni!

Családi kupaktanács

Mindenhonnan egy kis cukor és csoki: ovi, iskola, nagyszülők, szülők, keresztszülők és még sorolhatnánk. Sok kicsi sokra megy, és ez igaz a csokira is. Éppen ennek elkerülése miatt érdemes családilag megbeszélni, ki mit tesz a csomagba.

Mennyi édességet hozzon a Mikulás? - Tippek szülőknek

Ha mindenképpen csoki, figyelj a minőségre!

A cukorkákkal ellentétben a csoki olyan tápanyag, amelyre minden fejlődő szervezetnek szüksége van, persze nem tonnaszám. Számos kedvező tulajdonsága van, de csak a minőségi finomságnak. A különböző kakaómasszát tartalmazókban sok a cukor és az adalékanyag, így ezek azon túl, hogy a fogainkat roncsolják, semmilyen jó hatással nincsenek a szervezetre. A fehér csokoládé pedig csak nevében fehér, kakaót nem, csak kakaóvajat és cukrot tartalmaz.

Csokivásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbb fajta csupán (a tejcsokoládé is) 30% kakaót tartalmaz. Az igazán jó minőségű csoki kakaótartalma 50–70%. Ha teheted, ezekből pakolj a csomagba, és inkább legyen kevesebb, mint hogy feleslegesen cukorral tápláljuk a kisgyermek szervezetét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top