Dekor

Karácsonyi girland

Az egész ház, folyosó hangulatát képes feldobni az ajtót körbevevõ vagy az ajtó felett függõ girland.




Akár ajtó fölötti, akár egész nyílászárót körbeölelő girland készítése mellett döntesz, akkor lesz szép, ha dús hatást sikerül produkálnod. Ezt úgy érheted el, hogy először egy, a tervezett girland hosszánál kétszer hosszabbat készítesz.

Felteszem, nem fogsz találni három méter hosszú ágat, tehát a gallyakat egymáshoz kell erősítened. Erre a célra gyakorlatilag bármilyen drót vagy spárga megfelel, utóbbi esetében próbáld elkerülni az élénk színek alkalmazását, nehogy átüssön a kész kompozíción.


Amikor elkészültél, hajts félbe vagy harmadába a girlandot, így biztosan nagyon dús lesz. Ha nagyon vastagot készítesz, rusztikusabb hatást érsz el, a vékony girland pedig modern hatást kelt. Már ez önmagában szép ünnepi dísz, de tovább is dekorálhatod.





A girland alapanyaga lehet tuja, erdei-, fekete- vagy lucfenyő. Dísznek pedig használhatsz alma-, narancsszeletet, fahéj rudacskát, szalagot, karácsonyfagömböt, fagyöngyöt.

Az ajtó köré, fölé szögekkel erősítheted. A szöget az ajtókeret és a fal közé verd be, itt fog a legkevésbé látszani. A szögekre dróttal erősítsd a girlandot, azt nem tudja letépni a szél.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top