Dekor

Variációk karácsonyfára

A nemrég még oly népszerû tarka-barka üvegdíszek, szaloncukrok, színes habcsókkarikák kora mára leáldozott - igen, a fenyõfadíszítés is követi a divatot.







Kattints a képre!
A szivárvány minden színében pompázó karácsonyfák ma már nem számítanak divatosnak – helyüket trendi természetes anyagok vették át, de népszerűek az egyszínű, vagy egy-egy szín különféle árnyalataival, esetleg két szín kombinációjával feldíszített karácsonyfák is.


Fő az összhang

A fa díszítésénél ne csak a színösszeállításban, hanem az anyagban is legyünk következetesek. Sokkal szebb összképet nyerhetünk, ha azonos nemű anyagokból állítjuk össze díszarzenálunkat.


Tetőtől-talpig természetes

Ha a hétköznapokban is a természetes anyagokat részesítjük előnyben, akkor minden bizonnyal a karácsonyfánkat is a természetesség jegyében öltöztetjük majd fel. A szárított gyümölcsök, a fából faragott díszek, alma, dió, aranyozott toboz valamint a mézeskalács figurák mind natúr





Kattints a képre!
karácsonyfára illő dekorációk lehetnek. Ez az egyik legolcsóbb díszítési mód, és a hozzávalók beszerzése sem igényel különösebb utánajárást, ráadásul a díszek egy részét mi magunk is elkészíthetjük. 

Ha ezt a megoldást választjuk, tekintsünk el a villódzó, csiricsáré műanyag karácsonyfaégőktől. Helyettesítsük azokat a nagymamáink korából oly jól ismert apró gyertyákkal, de fokozottan ügyeljünk a biztonságra (az alsó ágakra ne csíptessünk gyertyákat!), különösen, ha gyermek, illetve házikedvenc is van a családban. A fa csúcsát szalmából készült csillaggal koronázzuk meg.








Kattints a képre!
Masnis

A masnikkal díszített fák már nálunk is kezdenek teret hódítani. Az egyszínű összeállítás elegáns, míg a tarka-barka szalagokkal díszített fák inkább bohókás benyomást keltenek. Az ideális megoldás az, ha egy szín különböző árnyalataiból állítjuk össze a fára szánt masnikat. Szép formájú masnik készítéséhez drótos szélű organza vagy selyem szalagot használjunk.

Tipp: ne közvetlenül a fenyőágra kössünk masnit. Sokkal szebb díszt csinálhatunk belőle, ha egy vékonyka drótra kötjük a szalagot, és erre a csomóra kötünk masnit.








Kattints a képre!
Klasszikus


A jól bevált piros-zöld, valamint az arany különböző árnyalatai a klasszikus karácsonyfa díszítés elengedhetetlen színkombinációi. A gömbdíszek és a selyemszalagok jól megférnek egymással, a lényeg az, hogy a három alapszín legyen az uralkodó. Ezek a melegséget sugározó színek gyertyákkal kiegészítve igazán ünnepi hangulatot teremtenek. Antik stílusú szobabelsőkhöz remekül illik ez a verzió.


Modern

A hagyományos színes gömbdíszek is méltó díszei lehetnek karácsonyfánknak, ha ízlésesen variáljuk őket. Ne ragaszkodjunk a boltokban kapható választékhoz, vessük be kreativitásunkat. Már meglévő és megunt díszeinkből egy kis ügyeskedéssel mi magunk is pazar egyedi darabokat állíthatunk elő. A díszítéshez lehetőleg egyszínű, fényes vagy matt gömböket válasszunk. Ragasztóval rajzoljunk





Kattints a képre!
rájuk mintákat, és hempergessük bele csillámporba, vagy ragasszuk körbe díszszalagokkal és apró gyöngyökkel, de egy vékonyka ecset segítségével, vagy glitter festékkel karácsonyi motívumokat is festhetünk rájuk. A modern karácsonyfáról természetesen a színes égősorok sem hiányozhatnak. 


Hófehérben

Ugyan első hallásra ridegnek tűnhet, mégis nagyon elegáns és visszafogott látványt nyújt a talpig fehérbe öltöztetett karácsonyfa. A fehér díszeket ezüsttel is kombinálhatjuk, így még ragyogóbb lesz az eredmény.  Fehér papírból akár mi is kivághatjuk a fára illő hópehely vagy jégvirág mintákat. Ehhez a hideg színekben tündöklő külsőhöz jól illik az apró, egyszínű fehér vagy sárgás fényű karácsonyfaizzó.

Tipp: a fánkról száműzött szaloncukorról sem kell végleg lemondanunk, helyezzük el a fa alá egy kosárkába.  
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top