Dekor

Nagy karácsonyi képeslapmustra – 14 képeslap górcső alatt

Valódi és igazi képeslapot küldeni és kapni jó, ezt nem tudja kikezdeni a legmodernebb technika sem. Körülnéztünk, milyen karácsonyi üdvözlőlapokat lehet ebben az évben vásárolni.

1. Álomház az erdő közepén

 

Jókívánság a belső oldalon:

„Kívánom Neked a természet csendes szépségét, az otthon meleg kényelmét és csodálatos ünnepi örömöket!”

 

A tökéletes otthon a tökéletes karácsonyhoz. Csupa romantika, csupa báj. A Jézuska hozhatna nekem egy ilyet, de ameddig megérkezik, lehet álmodozni róla, meséket és történeteket szőni köré. Gyártó: Cardex.

 

 

 

2. Cukiság Télapó-sapkában

 

Jókívánság a belső oldalon:

„Kívánom, hogy minden ajándékban kedvesség lapuljon!”

 

Egész iparág foglalkozik házi kedvencek karácsonyosításával. Valószínűleg túl merev és konzervatív vagyok, de se gyereket, se kutyát, de még macskát se öltöztetnék „ünnepi” díszbe, legfeljebb farsangra. Viszont mielőtt a lelkes olvasóközönség meglincselne, kijelentem: a macsek nagyon cuki. Gyártó: Cardex.

 

 

 

3. Csendes éj, szentséges éj

 

Jókívánság a belső oldalon:

„Áldott ünnepeket kívánok!”

 

Vallásos barátainknak tökéletes képeslap, de még azok is örülnek annak a jókívánságnak, akik kihagyják az éjféli misét. Ez a képeslap nem csillogó és vibráló, hanem csendes és bensőséges. Egyszerű és ünnepélyes. Békesség járja át az embert, ha ránéz. Gyártó: Cardex.

 

 

 

4. Jelképek egy rakáson

 

Messziről, jó messziről, talán a Hold–Föld-távolságból egészen jópofa képeslapnak tűnik. Viszont ha beleveszünk a részletekbe, elkap a kétségbeesés. Van itt minden, mint a búcsúban – karácsonyfák, Télapó puttonnyal és hullócsillag. Gyártó: Cardex.

 

 

 

5. Mit rejtenek a színes csomagok?

 

Ha nem ezt az aranyban játszó pettyezett keretet biggyesztették volna a kép köré, akkor egészen elégedett lennék. Talán az is elég lenne, ha nem lenne rajta ez az olcsó pettyezés. Sőt, akkor még be is keretezném, és kitenném a falra. A kép minden ízében elegáns és giccs nélkül karácsonyi. Gyártó: Cardex.

 

 

6. Dolgozó rénszarvas

 

Gyerekes családoknak csak ilyet szabad küldeni, és ezzel meg is alapozzuk a kislányok képeslapgyűjtési mániáját. Persze gyermeklelkű felnőtteknél is tuti siker ez a lap, amelyet jó nézegetni a hűtőn. Gyártó: Cardex.

 

 

7. Retró, retró, retró

 

Örök dilemmám, hogy szeretem-e a retrót. Gyerekkoromból ismerem ezt a képeslapot, évente legalább 3-4 hasonlót kaptunk. Annyi bájosabb, kedvesebb, szebb üdvözlőlap van, én nem ragaszkodnék a gyerekkor ilyenfajta megidézéséhez. Gyártó: Cardex.

 

 

8. Mit hozott a cica?

 

Határeset. Még Télapó-sapka nélkül is meredek a karácsonyi jelképkörbe beilleszteni a macskát. Viszont macskarajongó barátainknak igazi boldogság egy aranyos kiscica, és talán beszerezhetünk nekik néhány macskás karácsonyfadíszt is. Remélhetőleg nem utálnak meg minket miatta. Gyártó: Cardex.

 

 

 

9. Szeretettel az utált nagybácsinak

 

Emlékszem, amikor megtanultam írni, anyuval közösen írtuk és címeztük a karácsonyi képeslapokat. A legszebb képeslapokat azoknak válogattam ki, akiket a legjobban szerettem. Végül a maradékot azok kapták, akiknek küldeni kellett valamit, hogy ne sértődjenek meg. Ezt a képeslapot biztos, hogy távoli, alig ismert vagy éppen nem kedvelt rokonnak küldtem volna. Küldeném még most is. Gyártó: Cardex.

 

 

 

10. Amikor a giccs szép

 

Alapos képelemzésen gyenge kettest kapna ez a képeslap, de mégis az egyik kedvencünk. Annyi giccs, ciráda és minta látható rajta, hogy kioltják egymást, és egyszerűen csak vidám karácsonyivá válik. Gyártó: Cardex.

 

 

 

11. Nekem ilyet ne!

 

Jókívánság a belső oldalon:

„Kívánom, hogy az ünnep öröme és vidámsága egész évben Veled legyen!”

 

Jelentem, a hóember kiemelkedik a csíkos háttérből, és első mozdulattal majdnem le is téptem, mert úgy sejtettem, hogy a „valami”, a „nagy poén” ott rejtőzik. De nincs ott semmi, se a képeslap belsejében. Csupán egy képeslap, amely nagyon cuki szeretne lenni. Egyébként pedig a hóember piros lábossal a fején, szénszemmel és répaorral az igazi, egyébként művacak. Gyártó: Cardex.

 

 

 

12. Merry Christmas és Frohe Weihnachten

 

Jókívánság a belső oldalon:

„Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!”

 

Tökéletes választás, ha biztosra akarsz menni. Nyugalmat és békét áraszt, abszolút nosztalgikus. Ezzel a képeslappal nem lehet hibázni sem a főnöknél, sem üzleti partnernél, sem az anyósnál. Az üdvözlőlap érdekessége, hogy az alapjául szolgáló festmény Thomas Kinkade mai modern impresszionista festő műve. Gyártó: Cardex.

 

 

 

13. Bohócorr karácsonykor is

 

Nem kedvelem, ha minden figurának bohócorrot rajzolnak, de ezen az üdvözlőlapon kifejezetten aranyos. Olyan, mintha kinéznék az ajtó kukucskálóján, és ezt a két jómadarat látnám, sok-sok ajándékkal. Tuti, hogy beengedném őket. Gyártó: SusyCard.

 

 

14. Majdnem művészi

 

Jókívánság a belső oldalon:

„Kívánok színes fényeket, boldog éjszakákat, hópelyheket és édes örömöket!”

 

Művészi és cseppet giccses. Tulajdonképpen minden megvan benne, hogy egyedi és nagyszerű legyen, de valamiért, talán a színek, talán a betűtípus miatt, mégis bazári hatást kelt. Viszont a belső oldalon szereplő jókívánság az összes közül a legjobb. Gyártó: Cardex.

 

 

Még több adventi ötlet:
Ha inkább interneten keresztül szeretnéd elküldeni jókívánságaidat, válogass képeslapjaink közül! Katt ide! »
Karácsonyi világjáró – ünnepváró tippek külföldről »
Karácsonyi díszfények – kültéri tippek »
15+1 lelőhely, ahol a legjobb ajándékokat találod »
8 parfüm, ami méltó az ünnepekhez »
20 haszontalan tudnivaló, amit garantáltan megjegyzel a karácsonyról »
Ehető karácsonyfadíszek ínyenceknek »
Saját készítésű karácsonyi üdvözlőlapok 5 perc alatt »

5 csodás karácsonyi dísz a kertben »
Szépségcsomagot a fa alá! 10 szuper tipp »

Élményajándékot karácsonyra! »

Üzletlista: Pirex és Tesco

Képeslap.lap.hu »

Advent.lap.hu »
Karácsony.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top