Dekor

Így készül a karácsonyi zokni

Nincs olyan amerikai karácsonyi film, amiben ne találkoznánk a kandalló fölött lógó ünnepi zoknikkal. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el őket otthon!

Egyre elterjedtebb Magyarországon is a karácsonyi zokni, ami a több szempontból is hasznos. Jól felhasználható kellék a lakásdíszítésben, de beleteheted a kisebb karácsonyi ajándékokat is, így nem kell annyit bajlódnod a csomagolással.

Amire szükségünk lesz:

– varrógép, akinek nincs tű és cérna

– vászonanyag

– gombostű

– olló

A karácsonyi zokni elkészítése lépésenként:

1. Nyomtasd ki a zokni sablonját, a mintát nagyítsd fel akkora méretre, amilyen nagy zoknit szeretnél varrni.

Így készül a karácsonyi zokni

 

2. Helyezd a sablont az egymásra hajtott anyagra, így megkapod a zokni elejét és hátát is. Használj gombostűt az anyagra rögzítéshez. Amennyiben nem filcet vagy nagyobb tartással rendelkező anyagot használsz, mint például kordanyagot, akkor ajánlatos a felső vagy alsó zokni mintájához még egy réteget varrni a tartás miatt. Használj gombostűt a rögzítéshez, és ne feledj ráhagyni 5 mm varrásszélességet az anyagra, hiszen csak így kapjuk majd meg a sablon méretét. Díszítésnek használhatunk frízanyagot vagy filcet. A hagyományos karácsonyi zokni piros, de nem kötelező piros anyagból készülnie. A karácsonyi motívumos anyagból készült zokni is ugyanolyan szép lehet.

Így készül a karácsonyi zokni

3. Most már nincs más hátra, mint hogy az így megkapott zoknidarabokat kiszabd és összevarrd.

Így készül a karácsonyi zokni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top