Dekor

Csomagolj kreatívan!

A karácsonyi ajándékok csomagolása kardinális kérdés, ha nem szeretnénk sablonosak lenni. Nincs gond azzal sem, ha a szokásos, készen kapható csomagolópapírokat használunk, mégis, ha két szép kezünkkel készítjük a csomagolóanyagokat, akkor személyesebbé tehetjük az ajándékozást.

A legegyszerűbb otthoni csomagolóanyag a sima, barna csomagolópapír – felturbózva. Hálás alapanyag, egyrészt mert könnyű kezelni, nem szakad könnyen, és bármilyen szín jól mutat rajta, másrészt pedig számtalan technikát bevethetünk használatakor.

10 tipp kreatív ajándék csomagolásra
10 tipp kreatív ajándék csomagolásra

A Fészekalja bloggere és az Időtetrisz blog egy nagy halomnyi ötletet nyújt a barna csomagolópapír házi feldíszítésére: nyomdázhatunk rá, mint a Masni bloggere, készíthetünk saját nyomdát dekorgumiból hozzá, festhetünk rá szabad kézzel, a gyerekek tenyérnyomokat hagyhatnak rajta, ragaszthatunk rá karácsonyi mintákat, dekortapasszal dekorálhatjuk, díszíthetjük a kis horgolt csillagainkkal. Vagy akár varrhatunk is rá mintát, mint az Otthon Kommandó bloggere. A határ a csillagos ég, olyan a barna csomagolópapír, mint az üres vászon Van Gogh előtt; bármilyen technikát is válasszunk, biztosak lehetünk benne, hogy különleges csomagolást kapunk.

10 tipp kreatív ajándék csomagolásra
10 tipp kreatív ajándék csomagolásra

A Roomly box bloggere a barna csomagolóhoz még hozzáveszi a sima fénymásolópapírok és újságpapírok világát is. Mindkét alapanyag zseniálisan díszíthető, és ha az újságpapírt választjuk, akkor még környezettudatosak is lehetünk, mert újrahasznosítunk, ráadásul így a pénztárcánk is fellélegezhet egy kicsit.

Csomagolj kreatívan!
Csomagolj kreatívan!
Csomagolj kreatívan!

 Vannak a papírnál különlegesebb megoldások is, amik nem feltétlenül jutnak eszünkbe, amikor előttünk tornyosulnak a karácsonyi ajándékok pőrén. A Roomly box blogon találtam rá a zsákos csomagolásra, útmutatóval, hogy hogyan kell pár öltéssel összedobni egy méretre szabott zsákot az ajándékoknak. Kis energiabefektetést igényel, de tény, hogy egyedi csomagok kerülhetnek így a fa alá.

Csomagolj kreatívan!

Hasonlóképp textilből készült a csomagolás a Családanyu blogon is, csak itt kendőt használtak az ajándékok beborításához. Ez főleg akkor jó ötlet, amikor amorf alakja van az ajándéknak, és sehogy sem tudjuk szépen papírba göngyölni. Ehhez hasonló módon a Masni bloggere is a textilbe csomagolást választotta alternatívaként, csak ő nem kész kendőbe, hanem a saját maga által varrt kis táskába rejtette az ajándékokat.

Csomagolj kreatívan!
Csomagolj kreatívan!

A textilek használata után a legfurcsább választás A napfény illata blogon látható, ahol IKEA-s szatyrot vetettek be az ajándékozáshoz. Nekem különösen tetszik, mivel ezt a mintát kifejezetten kedvelem mindenféle tárgyon, így számomra ez teljesen belefér a csomagolóanyagok kategóriájába. Azért pedig még plusz pont jár neki, mert így bármilyen amorf alakú ajándékot csomagolhatunk, nem fog ki rajtunk a papír. Ez különösen fontos, amikor az ember lánya például egy doboz nélküli Barbie hintót akar beleszuszakolni valamiféle csomagolásba.

Csomagolj kreatívan!

Aranyos csomagolást talált ki Konyhalál a gasztroajándékok csomagolására. Leginkább azokra jó, amiket befőttesüvegbe rejtünk. A maga egyszerűségében látványos, ahogy egy angyalkát formáz az üveg. Alig kell hozzá valami, és máris angyali mosollyal adhatjuk át az üvegnyi lekvárunkat a fa alatt. Nem hagyhatom ki azt a fajta befőttesüveget sem, ami az én személyes kedvencem, de csak azért, mert teljesen horgolás-őrült vagyok és nagyon mutatós, ha az üveg tetejére horgolunk egy szép, színes fedőt.

Csomagolj kreatívan!
Csomagolj kreatívan!

A két végletre, az extra nagy és extra kicsi ajándékok csomagolására is van persze ötletünk, nem kevés fejtörést okoz karácsony előtt ez a két csomagolópapírral kezelhetetlen méret. Az igazán nagy, puha, csomagolhatatlan ajándékokra való Időtetrisz ötlete, a saját kezűleg, papírból font kosár, ami meglepő módon rendkívül egyszerű, és akkorára méretezhető, amekkorára épp szükségünk van. 

Csomagolj kreatívan!

Az egészen pici ajándékoknak pedig a gyufásdoboz feldíszítésétől kezdve a borítékhajtogatáson át egészen a vécépapír-gurigából átalakított dobozkáig mindent létező ötletet megtalálunk A napfény illata bloggerétől. Érdemes minden linket végigböngészni, hogy megtaláljuk a magunknak és igényeinknek legmegfelelőbb csomagolásokat, hogy a fa alatt igazi kavalkád várja majd a családot.

Csomagolj kreatívan!
Csomagolj kreatívan!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top