Dekor

Csináld magad: adventi koszorú hófehérben

Már csak egy hét, és itt van advent első vasárnapja. Szándékosan nem használom a nyakunkon kifejezést, hiszen ennek az időszaknak nem a kötelezően elvégzendő teendőkről kellene szólnia.

Sokkal inkább arra kellene fektetnünk a hangsúlyt, hogy örömmel és várakozással készüljünk a ránk váró szép ünnepre. Persze én könnyen beszélek, számomra az advent az év egyik legszebb időszaka, amikor mindenre kicsit más szemmel tekintek, igyekszem észrevenni a szépet.

Az első lépés a hangulat megteremtésében természetesen az adventi koszorú elkészítése. 15 éve készítünk koszorút, az elmúlt 10 évben ez már az én feladatköröm. Régebb mindig fenyőágból kötött koszorúalapra kerültek a gyertyák, de kezdem előnyben részesíteni a tartós, de természetes alapokat. Ez egyrészt takarékosabb és környezetbarátabb megoldás, másrészt nem kell megküzdeni az egy hét alatt elszáradó tűlevelek hadával. A fenyőillat majd megérkezik a karácsonyfával.

Adventi koszorú hófehérben

A folytatásért kattints a Tűpárna és habverő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top