Dekor

Így készíthetsz gyufásdobozokból adventi naptárt

Készíts idén saját kezűleg adventi naptárt. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan készül ez a bámulatosan szép gyufásdobozos adventi dekoráció.

Különleges és egészen biztos, hogy a karácsony előtti várakozási időszak legszebb dísze lesz ez a gyufásdobozokból összeállított adventi naptár. Ráadásul olcsón, minimális anyagi ráfordítással készítheted el, számozott fiókjaiba apró ajándékokat, üzeneteket is rejthetsz. Gyerekek, felnőttek egyaránt imádni fogják, hiszen annyira szép és annyira egyedi adventi kalendáriummal lepheted meg őket.

Mutatjuk, hogyan készítheted el, lépésről lépésre.

Így készíthetsz gyufásdobozokból bámulatosan szép adventi adventi naptárat

Ezekre a kellékekre lesz szükséged az adventi naptárhoz

  • 24 nagyobb méretű gyufásdoboz
  • 2 kartonlap
  • 24 gyöngy
  • színes csomagolópapírok
  • ragasztó
  • vékony, könnyen hajlítható drót (elhagyható)

Így készül az adventi naptár gyufásdobozokból

Első lépésként 3-3 gyufásdobozt ragassz egymásra. Az összeragasztott dobozokból négyet helyezz egymáshoz képest elforgatva, hogy a fiókok kívül legyenek. Mérd le a kartonlapokat úgy, hogy néhány milliméterrel túllógjanak a dobozokon. A kartonok lesznek a fiókos szekrényke alja és teteje.

Így készíthetsz gyufásdobozokból bámulatosan szép adventi adventi naptárat

A kartonokra a tetszés szerint választott színes papírt ragassz. A nem látható felén nagyjából 1 cm szélesen hajtsd vissza és ragasztóval rögzíts ügyelve, hogy szépen kifeszüljön a külső oldalon.

A gyufásdobozok fiókjainak közepére, kis darabka drótokra fűzve, rögzíts egy-egy gyöngyöt. A drótot a doboz belsejében óvatosan hajlítsd a papír széléhez. Drót hiányában felragaszthatod a gyöngyöket a dobozokra, de könnyen lehet, ezzel a módszerrel kevésbé lesz tartós az adventi naptár.

Így készíthetsz gyufásdobozokból bámulatosan szép adventi adventi naptárat

Helyezd a kartonlap belső felére négy összeragasztott gyufásdobozt egymáshoz képest elforgatva, majd ragaszd le valamennyit. Figyelj rá, hogy a dobozok gyöngyös fele nézzen kifelé. A másik négyet az alsó sor tetejére ragaszd, de azokhoz képest szintén elforgatva.

Dekoráld a gyufásdobozokból készített adventi naptárt

Mérd le a dobozok oldalait, és a méretre vágott színes papírok felragasztásával takard el. Az adventi naptárad lépésről lépésre egyre jobban mutat. És már majdnem elkészültél vele.

Így készíthetsz gyufásdobozokból bámulatosan szép adventi adventi naptárat

Az oldalak lehetnek egyformák, de ragaszthatsz mindegyikre különböző mintát. Húzd ki az egyik fiókot, mérd le a belsejét, és vágj ki bármelyik színű papírból 24 téglalapot, majd azokkal béleld a gyufásdobozok belsejét.

Következő lépésként számozd meg a fiókokat. Felírhatod a számokat filctollal, de használhatsz öntapadós dekorszámokat is, vagy színes papírra nyomatott és kivágott számokat is felragaszthatsz.

Végül nem marad más, mint az adventi naptár tetejének leragasztása. Ha még maradt némi energiád, díszítheted a szekrényke tetejét készen kapható foltmintákkal, feliratokkal.

Így készíthetsz gyufásdobozokból bámulatosan szép adventi adventi naptárat

További adventinaptár-ötletek az NLCafén

Nézd meg a videón egy másikféle, de szintén gyufásdobozból összeállított adventi naptár elkészítését

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top