Dekor

Csináld magad: téli ajtódísz egyszerűen

A ma délelőttöm a kreatívkodás jegyében telt. Két koszorút készítettem, egy adventit és egy ajtódíszt kopogtatónak, amiből végül csak egyszerű dísz lett, mert a férjem szerint szalmakoszorúval nem lehet kopogtatni.

Bár lett volna alkalmam beszerezni ilyen meg olyan dekorációs kellékeket mindkettőhöz, tettem néhány fogadalmat magamnak az idei adventi készülődés kapcsán, pontosabban a koszorúk készítésével kapcsolatban:

  • a gyertyán kívül semmit nem vásárolok hozzá, csak abból az alapanyagokból készítem, amit itthon találok;
  • az adventi koszorúhoz egy szemernyi fenyőágat sem teszek (nem azért, mert csúnya, vagy nem tetszik nekem, egyszerűen csak változtatni akartam a több mint évtizedes hagyománnyal);
  • nem kutyulok össze mindent, az egyszerűségre törekszek és legalább az egyik koszorúhoz csak természetes anyagokat fogok felhasználni.

A költekezés elkerülésének az ígéretét csak azért tudtam betartani, mert volt itthon két darab szalmakoszorúm és ilyen-olyan szalagok, csipkék is. A karácsonyfadíszes dobozt is előszedtem, abban is találtam ezt-azt, nem mondom, hogy minden épp olyan árnyalatú, amilyennek lennie kell, de nem lehet mindig minden tökéletes!

Téli ajtódísz és adventi koszorú készítése

A folytatásért kattints a Katarzis cafébogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top