Dekor

Jön a Mikulás: készíts Mikulás-zacskót házilag

Unod már a boltban kapható zacskókat és zsákokat? Akkor itt az ideje, hogy házilag készítsd el a Mikulás-zacskókat! Papíros ötleteket gyűjtöttünk hozzá.

A legtöbb ötlet megvalósításához csak néhány dekorációs kellékre és egy papírzacskóra van szükség, de van, hogy még arra sem. Íme az ötletek, hogyan készülhet a Mikulás-zacskó házilag:

Mikulás-zacskó talpig díszben

Nem kell hozzá más, csak egy papírzacskó olló, ragasztó és színes (vagy éppen fehér) papír.  A gyerekek és a felnőttek ajándékának is megfelel az ilyen Mikulás-zacskó.

Készíts mikulászacskót házilag papírból!

Mikulás-zacskó gombokkal

Nem is gondolnánk, hogy mi mindenre jó néhány szép gomb. Készülhet belőlük például egy hóember a Mikulás-zacskóra, de akár más figura is.

Készíts mikulászacskót házilag papírból!

Mikulás-zacskó nyomdával díszítve

Készíthetünk ünnepi nyomdát krumpliból, de akár a kezünkkel is csinálhatunk Mikulás-fejet a zacskóra. Ha pedig a nagymama is kap valamit, a gyerek keze segítségével is készülhet a minta. Melyik nagyi nem örülne az unokája mikulásos kézlenyomatának? Így lehet már a házilag készített Mikulás-zacskó is személyes ajándék.

Készíts mikulászacskót házilag papírból!
Készíts mikulászacskót házilag papírból!

Mikulás-zacskó személyes üzeneteket

A házilag készített Mikulás-zacskókban az a jó, hogy személyes üzenetet is írhatunk rájuk, olyan felületre, amilyenre mi szeretnénk, gyárthatunk szövegbuborékot, vagy ráírhatjuk csak simán egy csillogó vagy színes tollal. Hogy mi legyen a szöveg? Például, hogy mit üzent a Mikulás vagy rosszabb esetben a krampusz

Készíts mikulászacskót házilag papírból!

Mikulás-zacskó rajzzal vagy matricákkal dekorálva

Ha ügyesek vagyunk, és van hozzá türelmünk, rajzolhatunk is a Mikulás-zacskóra, ha viszont nincs, beszerezhetünk néhány gyöngyöt, csillámport vagy ünnepi matricát, és avval is dekorálhatjuk.

Készíts mikulászacskót házilag papírból!

Kis piros ajándéktáska papírból

Mi van akkor, ha nincs papírzacskónk? Semmi gond, egy piros papírból szuper kis táskát készíthetünk az ajándéknak, amit aztán a fenti módokon dekorálhatunk is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top