Dekor

Meseszép dekorációs ötletek karácsonyra

A karácsony pontosan az az ünnep, amikor mindenki figyel az apró részletekre is. A sütemény pont úgy sikerüljön, ahogy a nagyi csinálta, az ajándék is az legyen, ami után a gyerekek egész évben áhítoztak, és persze az otthoni karácsonyi dekoráció is ékessége legyen a lakásnak. Ahhoz, hogy igazán karácsonyi hangulatba kerüljünk, már december elején elkezdhetjük „gyártani” az apró kiegészítőket.

Mi magyarok csak az utóbbi években kezdtünk igazán belejönni a karácsonyi dekorálásba. Ennek igazi nagy mesterei az amerikaiak, hiszen ők, már sok esetben a jó ízlés határait rég elhagyva dekorálják otthonaikat kívülről-belülről karácsony táján. Óriási fényárban úszó házak, mikulásszobrok mindenütt, girlandok az egész lakásban, amitől néha már mozdulni sem lehet.

Karácsonyi dekoráció ízlésesen

A lakás minden pontját meg tudjuk találni egy kis karácsonyi dekorációval, ez tény, de ha nem visszük túlzásba, akkor akár szemet gyönyörködtető is lehet, mindez. Ha van otthonunkban kandalló, akkor az egy jolly joker hely a karácsonyi dekorálásra, de számtalan gyorsan és otthon is egyszerűen elkészíthető karácsonyi dekoráció van, akár a bejárati ajtóra vagy csak úgy, a falra. Mi most az ablakok feldíszítéséhez és a karácsonyi megterített asztal szalvétadekorációjához gyűjtöttünk össze pár könnyen kivitelezhető ötletes megoldást.

A karácsonyi szalvétadekoráció

Ha már megterveztük a karácsonyi menüt és a süteményekhez való alapanyagok is a spájzban sorakoznak, akkor mindenképpen szánjunk időt a karácsonyi asztaldekorációra is. Ennek pedig fontos, elengedhetetlen és trükkös/ötletes része a szalvéta. Akár ruha-, akár jó minőségű papírszalvétát választunk, némi kézügyességgel könnyen hajtogathatunk belőle fenyőfát. Így pedig már sokkal szívmelengetőbb látványt nyújt, minthogyha csak simán a tányér mellé raknánk. A legtöbb játékosságot pedig a szalvétagyűrűkkel tudjuk elérni. Ezeket szerencsére akár otthon is el tudjuk készíteni, papírból, fűszernövények és kisebb karácsonyi kiegészítők felhasználásával.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Díszítsük fel az ablakokat!

Az készen kapható ablakmatricák helyett készítsünk magunk mintákat, díszeket! Fehér kartonból vágjunk ki különféle hópelyheket, jégvirágokat és ezeket ragasszuk az ablakkeret mellé, ha nincs fehér karácsony ez nagyon fel tudja dobni a hangulatot. De nagyon szép lehet, ha színes gömböket akasztunk az ablak fölé, a régről megmaradt, már nem aktuális díszekből válogatva.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top