nlc.hu
Kezdők karácsonya

Kültéri karácsonyi dekorációk

Ezekre ügyelj, ha kültéri égősorokkal dekorálsz karácsonykor!

Ha maximális hatást szeretnél elérni, érdemes betartani egy-két szabályt. És az sem árt, ha nem akarunk MINDEN égősorral a szomszédok arcába világítani.

Hamarosan itt a karácsony, sokan izgatottan készülnek már az ünnepre. Ki ajándékokat vásárol, ki azon gondolkodik, milyen ételekkel várja majd a vendégeket, más pedig a dekoráción agyal. Akinek van kertje vagy terasza, annak még nehezebb kitalálnia, hogy ott milyen díszeket tegyen ki. A legfontosabb talán a korán sötétedő napok miatt a világítás. Praktikus és hangulatos is. De van egy-két szempont, amit érdemes a fejedben tartanod, amikor a különböző égősorokat felaggatod kint.

Tedd

  • Válassz soros kapcsolású égőket, lehetőleg elemes fajtákat, hiszen ezekkel nem kell bíbelődnöd, csak bekapcsolod a gombot, és addig égnek, amíg ki nem fogy az elem.
  • Tekerd fel őket a fára vagy a korlátra, ez a legegyszerűbb módja a kinti elhelyezésüknek.
  • Fontos, hogy ha fa köré tekered az égősort, előre lemérd, milyen vastag a törzse, nehogy rövid legyen a fénysorod.
  • A bejárati ajtónál, az ereszcsatornán, a teraszrácsokon, de a nagyobb sima falfelületeken is jól mutatnak az úgynevezett fényfüggönyök vagy fényzuhatagok, ezekből a kifejezetten elegáns díszekből is akad programozható, többféle fényben csillogó verzió.
  • A házhoz vezető utat szegélyezheted földbe szúrható fénypálcikákkal, és ha vannak fák-bokrok a kertben, azokat se hagyd csillogás nélkül: fényháló néven keresd a lombokra való, igazán gyönyörű díszvilágítást.
Karácsonyi égősor kint

Karácsonyi égősor kültéren (Profimedia)

Ne tedd

  • Ne kockáztass, mindenképp vízálló csatlakozót válassz a kültéri világításhoz, mert nincs annál rosszabb, mint ott állni a szakadó hóban a frissen vásárolt égősorokkal, amit esetleg nem tudsz hova bedugni.
  • Ne hagyd figyelmen kívül a világítást a karácsonyi időszak után sem. Inkább rakd vissza a dobozba, és vedd elő jövő karácsonykor, ne menjen tönkre a hidegben csak azért, mert lusta voltál leszedni.

Mindent a karácsonyi világításról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top