nlc.hu
Kezdők karácsonya

Karácsonyi csomagolás

Így csomagolj környezetbarát módon!

Környezettudatosan is megoldhatod a karácsonyi ajándékaid becsomagolását.

Magyarországon egy átlagos ember évente 500 kiló szemetet termel,  a karácsonyi időszak különösen sokat nyom a latban. Körülbelül 50 ezer fát menthetünk meg évente, ha csomagolópapír helyett más megoldást választunk. Tedd idén – egy apró döntéssel – zöldebbé és olcsóbbá az ünnepet anélkül, hogy megerőltetnéd magadat.

Karácsonyi csomagolás

Karácsonyi csomagolás

A megkérdezettek 37 százaléka szerint azért fontos a csomagolás, mert mutatja, hogy törődtünk az ajándékkal, 34 százalékuk szerint pedig egyszerűen így szebben mutat. Minden ötödik ember udvariatlanságnak tartja a csomagolás nélküli ajándékozást, a válaszolók 6 százaléka pedig bevallotta, hogy a csomagolás élményét szereti. Nagyon kevesen, százból csupán ketten gondolják azt, hogy a csomagolás egyáltalán nem fontos – derül ki a Jófogás közvélemény-kutatásából.

  • Válts papírtáskára vagy dobozra! Ez a legegyszerűbb csere, amit idén karácsonykor tehetsz, hogy zöldebbé tedd az ünnepet.
  • A gyerekeknek érdemes egy-egy díszes papírdobozt venned, és évről évre ebbe rejteni az ajándékokat. Így évente több ezer forintot és jó pár csomagolással töltött percet is megtakaríthatsz, ráadásul a környezetedet is véded.
  • Használd fel a csomagolópapírokat egy következő ajándékozáskor!
  • Dobd szelektív gyűjtőbe a csomagolást az ünnepek után!

Karácsony újratöltve!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top