nlc.hu
Dekor

Karácsonyfává alakult a Megyeri híd

Óriási karácsonyfává alakult a Megyeri híd

Három napra látványos karácsonyi díszkivilágítást kapott a Megyeri híd.
Megyeri híd madártávlatból

Három napra az ország legnagyobb köztéri karácsonyfájává varázsolta a főváros melletti Megyeri hidat a Magyar Közút.

A Megyeri híd pesti hídfő felőli pilonja és ferdekábelei december 21. és 23. között, minden nap 16 és 24 óra között ünnepi díszkivilágítást kapnak, így lesz hatalmas, zöldellő karácsonyfa a 100 méter, vagyis 35 emelet magas építményből.

A nem mindennapi látványosság kapcsán a Magyar Közút azt kéri az autósoktól, hogy menet közben ne fotózzanak, és a leállósáv használata is szigorúan tilos (kivéve műszaki hiba esetén).

Aki nem csupán a hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ország legnagyobb karácsonyfáját, annak azt javasolják, hogy a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig az útbaigazító táblák segítségével mindenki könnyedén és biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a hídra.

A díszvilágítás idején az Országos Polgárőr Szövetség járőrei folyamatos szolgálatot teljesítenek majd a hídon, az útpályán és a járdakonzolokon is az ott tartózkodók biztonsága érdekében. A közút szakemberei pedig forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top