Mézeskalács

Afrikai harcsa fehérborban

Az afrikai harcsa hazánkban az utóbbi években került nagyobb mennyiségben a piacra. Húsa kemény, könnyen feldolgozható, és akit esetleg zavar a "halíz", az is nyugodtan fogyaszthatja. Szinte minden halétel elkészíthetõ belõle.

Hozzávalók


  • 700 g harcsafilé

  • 50 g liszt

  • 50 g zsír

  • 0,5 dl brandy

  • 1,5 dl száraz fehérbor

  • 50 g vöröshagyma

  • 1 csomag petrezselyem zöld

  • 120 g gomba

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 40 g vaj

  • só, őrölt bors


    Elkészítés

    A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.

    A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk. A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top