Mézeskalács

Amurszeletek firenzei módra

Hozzávalók


  • 1200 g amur

  • 200 g trappista sajt

  • 400 g parajlevél

  • 200 g vaj

  • 20 g só

  • 5 g őrölt bors

  • 5 ml fokhagymaolaj

  • 4 db tojás


    Elkészítés

    A megtisztított, filézett, beirdalt, felszeletelt halat megsózzuk. Közben a friss parajlevelet sós vízben leforrázzuk és leszűrjük. Az előkészített halszeleteket vajban megsütjük, kivajazott tűzálló tálba tesszük. A parajleveleket egyenletesen elosztjuk a szeleteken, megsózzuk, őrölt borssal fűszerezzük, pár csepp fokhagymaolajat locsolunk a tetejére. Körülrakjuk a főtt tojás szeleteivel, és reszelt sajttal megszórjuk. Vajdarabkákat csipkedünk rá, majd sütőben aranysárgára pirítjuk.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top