Mézeskalács

Párolt káposzta





Hozzávalók

• 1000 g fejes káposzta vagy vöröskáposzta
• 40 g zsír
• 50 g vöröshagyma
• só, cukor, köménymag, ecet


Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, a torzsát kivágjuk, megmossuk, és vékony metéltre vágjuk vagy gyaluljuk, besózzuk és fél óra múlva kicsavarjuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt vöröshagymát, gyorsan elkeverjük, megszórjuk köménymaggal. Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, megkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön pároljuk.

Ha félig megpuhult, ízesítjük ecettel, és készre pároljuk. Figyeljünk arra, hogy a káposzta alatt ne maradjon folyadék. Ha szükséges, párolás közben utána lehet ízesíteni. Forrón tálaljuk.

Ha a párolás során kevés száraz fehérbort vagy száraz pezsgőt adunk, egész más ízeket kapunk. A párolt vöröskáposztához természetesen száraz vörösbort használjunk. Érdemes kipróbálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése