Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg liszt,
- 12 dkg cukor,
- 12 dkg vaj vagy margarin,
- 2 tojás, fél pohár tej,
- csipetnyi só;
- a díszítéshez: 1 tojás, színes cukor tortadísz, csokidara, lekvár, mandula, cukormáz (tetszés szerint).
Elkészítés:
Az átszitált lisztet, a cukrot, a csipet sót, a vajat (margarint) a tojásokkal és a tejjel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, majd kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és formákat vágunk ki belőle, amelyeket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, megkenjük őket felvert tojással, tetszés szerint díszítjük, és 20 percre 170 fokos sütőbe tesszük.
Idő: 50 perc+ 1 óra pihentetés
Tipp
Ha töltött kekszet szeretnénk készíteni, a sütik közepébe vágjunk egy mélyedést, ahova a tölteléket tesszük, és a kiemelt darabot tegyük a többi mellé a sütőbe! Ha sötétebb kekszeket szeretnénk, 1 kk. kakaóport vagy fél kk. fahéjat tegyünk a tésztába!
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |