Rác pisztráng

nlc | 2006. November 29.

Hozzávalók:

• 1 kg pisztráng
• 1 kg burgonya
• 10 dkg szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db zöldpaprika
• 2-3 db paradicsom
• 1 db citrom
• 1 kis pohár tejföl
• 1 marék kakukkfű
• olívaolaj
• só
• bors







Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt krumplit lecsöpögtetem, egy tepsibe rakom, és 170 fokon ½ órát sütöm.
Míg a krumpli sül, a megtisztított pisztrángot alaposan megmossuk kívül-belül. Fogunk egy viszonylag éles kést, és szabályosan beirdaljuk mindkét oldalát. A hagymát lereszeljük, a paprikát apróra vágjuk, a szalonnát pedig vékonyan felcsíkozzuk. Fogjuk a szalonnát és a késsel vágott résekbe tunkoljuk, utána pedig mehet a szalonna után a hagyma és a paprika. Megsózzuk, borsozzuk. Ekkor meglocsoljuk a citrom levével, és a hasüregbe helyezzük a kakukkfüvet.

A maradék hagymát, paprikát és paradicsomot felkarikázzuk.
A krumplit kiveszem a sütőből, és ráhelyezem a halat. A felvágott zöldségeket a hal köré szórom, és mehet is vissza a sütőbe ½ órára.
A sütés végén kiveszem, meglocsolom tejföllel, és sütöm még 10-15 percet.


Tálaláskor a halat középre helyezzük, köré szórjuk a zöldséges krumplit és… jó étvágyat!


Zenei ajánlat: Quimby: Autó egy szerpentinen
Exit mobile version