nlc.hu
Mézeskalács
Krampampuli

Krampampuli

Hozzávalók:


• 2 dl vörösbor
• 3 dl rum
• 5 dl szilvapálinka
• 25 dkg kockacukor
• 5-5 db narancs és citrom


Elkészítés:

A narancs és a citrom levét facsard ki, forrald fel, majd öntsd egy hőálló tálba. A tál fölé helyezz egy fémszűrőt, szórd rá a kockacukrokat, majd itasd át a rummal és a pálinkával. Ezt az alkoholos cukrot gyújtsd meg, és folyamatosan locsold rá a maradék alkoholt is, egészen addig, amíg a cukor elolvad, és belecsorog a forró citromos narancslébe. Öntsd hozzá a vörösbort, melegítsd át, és forrón tálald.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top