Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg sertéskaraj,
- kakukkfű,
- só,
- őrölt bors,
- 8 kis alma,
- 10 dkg szeletelt szalonna,
- 2 rozmaringág,
- 3 babérlevél,
- 1 ek. olaj,
- fél pohár száraz fehérbor,
- 1 ek. mustár,
- 1 ek. ecet,
- 1 kk. méz.
Elkészítés:
A karajt bevagdossuk úgy, hogy csak a csont mellett maradjon összetapadva. A vágásokba kakukkfüvet, sót és borsot teszünk. Az almákat megmossuk, kettőt szeletekre vágunk, és azokat is a bordák közé dugjuk, majd a karajt körbetekerjük a szalonnával, összekötjük zsinórral, majd a rozmaring-, 1 kakukkfűággal és a babérlevelekkel tepsibe tesszük, az olajjal meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük. 10 perc elteltével ráöntjük a bort, majd lefedjük, és 1 órán át sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, mellétesszük a maradék almákat, és további 20 percig sütjük. Miután kivettük, a húst és az almákat tálra tesszük, a főzőlébe belekeverjük a mustárt, a mézet és az ecetet. Kb. 5 percig, sűrűre főzzük. A mártást külön tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |