nlc.hu
Mézeskalács
Szõlõszemekben tálalt narancsos csokoládégolyók

Szõlõszemekben tálalt narancsos csokoládégolyók





Hozzávalók (2 főre):



  • 5 dkg étcsokoládé (Katica ét tortabevonó)
  • 1 dl tejszín
  • 4 narancs
  • 20 nagy szőlőszem
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • csipetnyi őrölt gyömbér

Csokoládégolyó elkészítése:


A csokoládét felolvasztjuk (vigyázva, hogy ne égjen az edény falához). Ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejszínt és 2 narancs levét. Az egészet jól összekeverjük, a kakaóporba hemperegetjük, és kifagyasztjuk (4 óra). Ezután forró vízbe mártott kávéskanállal kiszaggatjuk, golyókat formázunk belőle, és visszarakjuk a fagyasztóba.
Tálalás:
A megmaradt narancsok levét összekeverjük az őrölt gyömbérrel, és a tányérra öntjük. A félbevágott, kimagozott szőlőszemekre tesszük a csokigolyókat. Tálalás után 1-2 perccel már fogyaszthatók.

Tipp:


  • Az egészet megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.
  • Ne hagyjuk sokáig szobahőmérsékleten a csokigolyókat, mert túl porhanyósak lesznek, és széteshetnek!











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top