Hozzávalók 4 személyre:
- fél-fél csokor kapor, petrezselyemzöld, tárkony és turbolya,
- 8 süllőfilé,
- 4 ek. olívaolaj,
- 2 salátauborka,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 ek. méz,
- só,
- fehér bors.
Elkészítés:
A zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és összekeverjük. A halfilék egyik oldalát 2 ek. olívaolajban megsütjük, a fűszernövényekkel megszórjuk, és megfordítva készre sütjük. Az uborkákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, belsejüket kiskanállal kikaparjuk, és ferdére szeleteljük. Az apróra vágott hagymát a maradék olívaolajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az uborkát meg a mézet, és 5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, a hallal és pirított burgonyával tálaljuk.
Idő: 20 perc
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |