Mézeskalács

Fűszeres bárány

Burgonyapürével és fűszeres párolt hagymával

Hozzávalók:                                       

  •  4 nagyobb szelet bárányhús


A páchoz:

  •  1 dl növényi olaj
  •  4 evőkanál fűszerkeverék
  •  4 gerezd fokhagyma
  •  fél citrom leve, mentalevél

A burgonyapüréhez:

  •  1 kg burgonya (ella)
  •  10 dkg vaj
  •  2-3 dl langyos tej


A fűszeres párolt hagymához:

  •  3 db vöröshagyma
  •  1 evőkanál vaj
  •  1 evőkanál olaj
  •  fél kiskanál fahéj
  •  fél kiskanál fűszerkeverék

Fűszerkeverék:
egyenlő arányban összekevert fűszerekből: csilipor, fokhagyma, őrölt koriander, őrölt köménymag

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze az olajat a fűszerkeverékkel, az összepréselt fokhagymával és a citrom levével. A báránydarabokat jó alaposan forgasd meg ebben szószban, és egy estén át érleld a hűtőszekrényben.
Másnap a húst tedd át egy cserép- vagy jénai tálba, locsold meg a szósszal, és fedd le.
Forró sütőben süsd készre. A sütési idő a hús vastagságától függ, nagyjából 60 perc.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, a fűszeres párolt hagyma és a zöldsaláta.
A fűszeres hagymához az olaj és a vaj keverékén dinszteld meg a csíkokra vágott hagymát. Szórd meg kevés fahéjjal és a fűszerkeverékkel, ha szükséges, egy csipetnyi sóval.
Tálaláskor locsold meg vele a burgonyapürét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top