Mézeskalács

Mi kerüljön az ünnepi asztalra? Tippek a karácsonyi vacsorához

Elérkezett az év vége, mindenki szorgosan készül az ünnepekre. Az ajtókon már ott díszelegnek a koszorúk, a házak pedig karácsonyi fénybe öltöznek. Nemsokára már csomagoljuk az ajándékokat, és kezdődik a sütés-főzés.

Ám kezdjünk el idejében tervezni, hiszen az ünnepi vacsora gondos előkészítést igényel! Ezért érdemes előre kitalálni a karácsonyi menüt és beszerezni a hozzávalókat. Sok érdekes recept olvasható az újságokban és az interneten is, például Laci bácsi ünnepi ételajánlójában. Ínycsiklandó a lazacfilé tejszínes gombával, és máris megéhezünk a gesztenyével töltött ünnepi pulyka hallatán. Mézes süteményhez is kapunk hasznos tippeket. Ez remek, hiszen nincs is jobb annál, amikor a lakást belengi a karácsonyi fűszerek illata.

 

Természetesen minden családban vannak hagyományos ünnepi fogások is. Ezek a receptek legtöbbször generációkon át öröklődnek anyáról lányára. Az évek alatt tökéletesednek, és méltán lehetünk büszkék rájuk. Szép gesztus, ha ezeket a recepteket megosztjuk másokkal is. Így azok a fiatal lányok is hagyományt teremthetnek, akik idén készítik el első karácsonyi vacsorájukat.

 

 

 

Az ünnepi vacsorának fontos része a teríték is. Ilyenkor mindenki előveszi a szebbik étkészletet, gyertyát gyújt és díszes szalvétát hajtogat. Ám ha még nem teljes az ünnepi terítékünk, itt az ideje, hogy beszerezzük a hiányzó darabokat. Mindig jól jön egy süteményestál vagy egy visszafogott, mégis díszes porcelánkészlet. Arra is figyeljünk, hogy minden italhoz más-más pohár való. A borhoz öblösebb, a pezsgőhöz vékonyabb, a whiskyhez laposabb. Az Auchan karácsonyi oldalán rengeteg tippet kapunk a terítékhez, amelyek közül egy-egy darab ajándéknak is kiváló.

 

Az ünnepek alatt a boltok tömve vannak. Ezért érdemes olyan helyen vásárolni, ahol minden szükséges termék egy helyen megtalálható, és a magas árak miatt sem kell aggódnunk. A nagy sürgés-forgásban az is előfordulhat, hogy az utolsó percekre hagyjuk a bevásárlást, vagy valamit elfelejtünk. Ilyenkor jó, ha van egy hely, amely sokáig nyitva van, és ahol bármilyen különleges termék megtalálható. Az Auchan az ünnepek alatt is minőségi termékekkel és alacsony árakkal várja! Pihenésben és meglepetésekben gazdag ünnepeket kívánunk!

 

 

 

 

Lapozza át Ön is karácsonyi katalógusunkat!

 

További karácsonyiajándék-ötletekért látogasson el weboldalunkra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top