Mézeskalács

Készíts száraztésztából gyönyörű szép karácsonyi díszeket!

Karácsonyi díszek a fára száraztésztából? Ez komoly? Mi is alig hittük, amíg nem találtunk néhány ámulatba ejtően szép díszt száraztésztából készítve. Ráadásul olyan egyszerű, hogy elkészítése még a gyerekeknek sem okozna gondot.

Gyorsan, egyszerűen, olcsón készíthetsz tésztából káprázatosan szép karácsonyi díszeket. Kell ennél több indok? Legföljebb annyi, hogy senki meg nem mondja, díszeid száraztésztából készültek, olyan csodásan mutatnak a karácsonyfára akasztva.

Megmutatjuk, hogy csináld bolti tésztából, de ha magad gyúrnál, ahhoz is van ötletünk. Sőt galériánk fotói között böngészve további inspirációt szerezhetsz. Ezek után szinte kizártnak tartjuk, hogy méregdrága üveggömb karácsonyi díszeket vásárolnál a fára.

Így készülnek a tésztából karácsonyi díszek

Készíts száraztésztából gyönyörű szép karácsonyi díszeket

Használhatsz masni- vagy kagylótésztát, de tökéletes az orsótészta és a penne, sőt a kosár formájú papardelle is. Különböző méretű és formájú tésztákból még változatosabb, még szebb karácsonyi díszt készíthetsz.

A masnis karácsonyi díszhez a tésztákat arany, ezüst vagy fehér spray-vel vagy ecsettel felvihető festékkel fesd be egyenként, hagyd, amíg teljesen megszáradnak. A tészta színével azonos zsinórra kösd fel egymás után a masnikat. Az így összeállított girland karácsonyi díszt vezesd végig a fenyőágakon úgy, hogy a masnik lógjanak az ágak között.

Így készíthetsz karácsonyi díszt magad gyúrta tésztából

Készíts száraztésztából gyönyörű szép karácsonyi díszeket

Készíts tésztát 25 dkg lisztből, melyhez keverj 2 felvert tojást, majd adj hozzá annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Lisztezett deszkán nyújtsd legföljebb fél centi vastagra, azután hagyd egy órát száradni. Csepp és rombusz alakú formákkal mandalaszerűen szúrd ki a tésztát. Ne felejts el egy kisebb lyukat is fúrni, az akasztóhoz. Amikor elkészültél, tedd félre egy napra a formát, másnap fesd aranyra. Vékony szalaggal felfüggesztve a gyönyörű karácsonyi díszt ablak elé vagy a fenyőfa erősebb ágára is akaszthatod.

Olvass még karácsonyi díszekről az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top