Mézeskalács

Ez a mézeskalácsos pohárdesszert függést okoz!

Legszívesebben mást sem ennél karácsonykor, csak mézeskalácsot? Akkor készíts belőle olyan pohárdesszertet, ami az ünnepi menü végén is megállja a helyét!

 Egész évben nem eszünk mézeskalácsot, így természetes, hogy karácsonykor nem tudunk betelni vele! Ha nemcsak süti, hanem desszert formájában is élveznéd, van egy szuper tippünk: nincs más dolgod, mint megsütni a mézeskalácstészta leegyszerűsített változatát, összemorzsolni, és összeállítani belőle egy ínycsiklandó, hamisítatlan karácsonyi pohárdesszertet!

 Még több szuper mézeskalácsos recept az NLCafén:

Mézeskalács-pohárdesszert

A mézeskalácsfüggők odalesznek ezért a pohárdesszertért!

Hozzávalók:

12 adaghoz

  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 1/3 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze sótlan vaj
  • 3/4 csésze almaszósz
  • 1 tojás
  • 3/4 csésze melasz
  • 2,5 csésze liszt
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 2,5 tk fahéj
  • 2 tk őrölt gyömbér
  • 0,5 tk szerecsendió
  • 3/4 tk szegfűszeg
  • 0,5 tk só
  • 1 csésze forró víz
  • tejszínhab
  • sós karamellszósz

Elkészítés: 

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Készíts elő egy 23×23 centis sütőformát, vajazd ki vékonyan.
  2. A cukrot és a vajat robotgéppel keverd össze. Keverd hozzá a tojást, az almaszószt és a melaszt is.
  3. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket. A száraz keveréket add hozzá a folyékonyhoz, keverd össze alaposan, majd öntsd hozzá a vizet is. 
  4. Az így kapott tésztát öntsd a sütőformába és 55-65 percig süsd. Hagyd teljesen kihűlni, morzsold össze, majd oszd el poharakban! Púpozz a tetejére tejszínhabot, sós karamellszószt és egy-egy darab mézeskalácsot!

MyBakingAddiction

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top