Mézeskalács

Már most töltsd fel a karácsonyi kekszes dobozt!

Végre eljött a tömött kekszes dobozok ideje! Kezdhetjük a sütögetést, jöhetnek a jobbnál jobb kekszek, aprósütemények, tartósak és kevésbé tartósak, hogy jusson is, és maradjon is:) Körülnéztünk bloggereinknél, és összeszedtük a kedvenc karácsonyi kekszeket.

Svéd karácsonyi keksz

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók kb. 100 darabhoz:

  • 25 dkg liszt (nálam fele-fele arányban fehérliszt és teljes rozsliszt)
  • 5 dkg nádcukor
  • 5 dkg kristálycukor (nálam nyírfacukor)
  • 5 dkg méz
  • 4 ek. víz
  • 8 dkg vaj
  • 1-1 mk. őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg és őrölt fahéj
  • 1 mk. szódabikarbóna

A svéd karácsonyi keksz receptje a Pálmafa Project blogon folytatódik.

Mogyorós-csokis keksz

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók:

  • 20 dkg hideg vaj
  • 28 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 18 dkg darált sótlan mogyoró
  • 8 dkg étcsoki
  • 1 kisebb narancs reszelt héja

A tetejére:

  • 5-10 dkg étcsoki

A recept Csak a Puffin blogján folytatódik.

Kakaós-diós cantuccini

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók:

  • 220 g liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 180 g cukor
  • 1 cs. vanilincukor
  • 2 tojás
  • 60 g dió, tiszta serpenyőben megpirítva 1-2 percig

A cantuccini receptje a Sütit akarok! blogon olvasható.

Citromos-kókuszos pöffetegkekszek

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók:

  • 75 g hideg vaj
  • 250 g liszt
  • 150 g finom szemcséjű kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 2 tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 100 g kókuszreszelék
  • 2 tk. sütőpor
  • porcukor a hempergetéshez

A keksz receptje a Tavola in Piazza blogon folytatódik.

Fahéjas-narancsos keksz

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizsliszt
  • 15 dkg liszt / mantler liszt gluténérzékenyeknek
  • 3 tk. fahéj
  • 4-5 dkg holland kakaópor
  • 1 tk.sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 7 dkg kristálycukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 narancs héja

A keksz receptje a Varázslat fakanállal blogon folytatódik.

Csokis-karamellás zabpelyhes keksz

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 20 dkg liszt
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 20 dkg lágy vaj
  • 15 dkg (barna) nádcukor
  • 10 dkg aprított csokoládé
  • 6,5 dkg karamella (6 db)
  • 1 db citrom reszelt héja

A keksz receptje az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.

Diós-csokis cookie

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha vaj
  • 1 tk. só
  • 22 dkg nádcukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 12 dkg durvára vágott dió
  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki, szintén felaprítva

A cookie receptje Maimoni blogján olvasható.

Csokis-mézeskalácsos keksz

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók (kb 20-25 db):

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor (holland kakaópor)
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só
  • 5 dkg durvára vágott étcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg apró szemű zabpehely

 A csokis-mézeskalácsos keksz receptje a Bonnie konyhája blogon folytatódik.

Klasszikus linzer

Már most töltsd fel a kekszes dobozt!

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 citrom reszelt héja + az egyik citrom leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A klasszikus linzer receptje a Bouvet blogon folytatódik.

Még több karácsonyi keksz receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top