Kezdők karácsonya

Isteni vendégváró: áfonyás, brie sajtos koszorú

A vegetáriánus ínyencek figyelmébe különösen ajánljuk ezeket a mennyei vendégváró falatokat.

A leveles tésztában az a legjobb, hogy csak a fantáziánk szabhat határt az ínyenc ízpárosításoknak. A karácsonyi asztalra most egy áfonyás, brie sajtos koszorút ajánlunk, egy kis pisztáciával kiegészítve.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2-3 ek. áfonyalekvár
  • 200 g brie sajt
  • 2 ek. pisztácia
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. A tésztát 5 mm-es vastagságúra nyújtsuk ki, és formázzunk belőle egy nagy kört. A közepébe egy kis tálka segítségével mérjünk ki egy másik kört, amit finoman vágjunk 8 szeletre.
  2. A külső kört kenjük meg az áfonyaszósszal, majd rakjuk körbe a brie szeletekkel. Szórjuk rá a pisztáciát is. A tészta szélét és a belső kis körbe vágott háromszögek csúcsát fogjuk össze, így létrehozva a koszorú formát.
  3. Kenjük meg tojássárgájával, majd 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük aranybarnára.

 

simplydelicious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top