Mézeskalács

3 mennyei adventi kávérecept

Élvezd a kávézás pillanatait a karácsonyi rohanásban is! Íme 3 izgalmas kávérecept! Ezeket az ínycsiklandozó italokat otthon is elkészítheted.

Osztrák melange

Az adventi időszakban sokan ruccannak át Bécsbe, hogy felfedezzék az ottani karácsonyi vásárok gasztronómiai és kézműves termékeinek kínálatát. Az osztrák melange ezért a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen szinte valamennyi bécsi kávézó kínálatában megtalálható. Elkészítése rendkívül egyszerű, így akár otthon is élvezhetjük semmihez sem hasonlítható ízvilágát.

Elkészítés:

  1. Főzzünk le egy erős feketekávét. Ez lehet eszpresszó vagy akár dupla kávé is, függően attól, mennyire erős kávét szeretnél elfogyasztani.
  2. Öntsd a kávét egy nagyobb csészébe, és szórd meg kevéske reszelt étcsokoládéval. 
  3. A kávéfőző tejhabosítójával készíts tejhabot, és öntsd rá a kávéra. 
  4. Fújj tejszínhabot a tejhabra, végül szórd meg fahéjjal és egy kis kakaóval. 

 

Latte macchiato

A latte macchiato az egyik legnépszerűbb kávé, mégis kevesen vállalkoznak odahaza az elkészítésére. Most megmutatjuk, hogy kell.

Elkészítés:

  1. Csinálj a tejhabosítóval a hideg tejből egy keményebb állagú habot, majd főzz le egy eszpresszókávét a kávéfőzővel.
  2. Öntsd a tejhabot egy magasabb falú átlátszó üvegpohárba, és kis idő elteltével csurgasd rá az eszpresszót. A tejhab könnyű szerkezetéből adódóan el fog válni a forró a tejtől, így létrejön a latte macchiatót jellemző látványos rétegződés.

 

Diplomatakávé

Ezt a kávékülönlegességet elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik az alkoholtartalmú kávékat, a diplomatakávéhoz ugyanis szükség lesz némi tojáslikőrre.

Elkészítés:

  1. Önts egy előmelegített pohárba 4-5 cl tojáslikőrt, majd főzz le egy presszókávét. 
  2. Öntsd rá a kávét a tojáslikőrre.
  3. Díszítsd a végeredményt tejszínhabbal és némi kakaóporral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top