Mézeskalács

Isteni csokiszuflé Gordon Ramsay-től

Íme a csokis édességek egyik nagyágyúja, mégpedig a sztárszakács Gordon Ramsay-től.

Csokiszuflérecept Gordon Ramsay-től

Hozzávalók (2 főre):
• 50 g vaj + a formák kivajazásához 
• 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
• 50 g jó minőségű (minimum 70 százalékos) étcsokoládé
• 1 nagy tojás
• 1 nagy tojássárgája
• 60 g cukor
• 50 g finomliszt

Elkészítés:

  1. Vajazd ki és szórd körbe alaposan kakaóporral a kb. 7,5 cm átmérőjű szufléformákat.
  2. Vízgőz felett olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét, keverd simára, majd hagyd hűlni 10 percig.
  3. Elektromos habverővel fehéredésig verd a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd add hozzá a csokis-vajas keveréket is.
  4. Átszitálva add hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze, majd az így kapott masszát öntsd a szufléformákba.
  5. Süsd 12 percig, majd borítsd meleg tányérra. Tálald azonnal, akár fagyival, savanykás lekvárral vagy gyümölcsökkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top