Mézeskalács

Zserbógolyó villámgyorsan

Az egyik legnépszerűbb süteményünk, ezúttal golyó formában. Olyan finom, hogy nem hiányozhat az ünnepei asztalról.

Házi zserbógolyó

Forrás: Nosalty

Hozzávalók (4 adag):

  • 150 g zabkeksz
  • 110 g dió
  • 200 g sárgabaracklekvár
  • 150 g étcsokoládé

 

Elkészítés:

  1. Dobd aprítógépbe a zabkekszet és a diót, majd daráld le.
  2. Add hozzá a lekvárt, keverd jól össze, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis gombócokat gyúrj. Minimum 1 órát pihentesd a hűtőben.
  3. Törd össze a csokit, olvaszd meg vízgőz felett, majd öntsd óvatosan a golyókra.
  4. Szórd meg a zserbógolyók tetejét egy kevés darált dióval, majd pihentesd újabb (minimum) 1 órát a hűtőben.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top